Передплата 2024 ВЗ

Екскомандиру львівського «Беркуту» повідомлено про нову підозру, — генпрокурор

  • 04.05.2023, 16:45
  • 1 581

Екскомандиру львівського «Беркуту» Ростиславу Пацеляку повідомили про нову підозру в справі Євромайдану

Ростислав Пацеляк. Фото: з відкритих джерел
Ростислав Пацеляк. Фото: з відкритих джерел

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

«За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення „Беркут“ ГУМВС України у Львівській області повідомлено про нову підозру — в організації перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, а також привласненні вогнепальної зброї (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 365, ч. 2 ст. 262 КК України)», — йдеться в повідомленні.

За версію слідства, підозрюваний, перевищуючи службові повноваження, 20 лютого 2014 року організував привласнення вогнепальної зброї - 10 помпових рушниць «Форт-500 М-1».

Такі дії він вчинив для приховування факту використання правоохоронцями 18 лютого 2014 року цієї вогнепальної зброї до учасників акцій протесту на вулицях Інститутській, Шовковичній та Кріпосному провулку в м. Києві.

Зазначається, що правоохоронці здійснювали постріли в мітингувальників набоями ударно-травматичної дії та набоями, спорядженими свинцевою картеччю. В результаті цього від отриманих вогнепальних поранень загинуло 3 учасників акцій протесту, 10 — отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

Схожі новини