Передплата 2024 «Добрий господар»

Університетом керує в. о.

Франковий вуз досі не отримав від Міносвіти списку кандидатів на крісло ректора

Контракт на посаді ректора університету ЛНУ імені Івана Франка у його багаторічного голови Івана Вакарчука завершився ще 20 травня цього року. Конкурс на крісло очільника закладу розпочався 4 червня. Кандидати на посаду керівника вишу подавали заявки у Міністерство освіти, а там вже узгоджували список кандидатів, щоб потім передати його ЛНУ імені Івана Франка. Чи то охочих зайняти ректорське крісло так багато, чи процедура затвердження настільки складна, що триває так довго, проте досі університет не отримав від Міністерства списків узгоджених кандидатів.

Як повідомили у прес-службі університету, жодних офіційних документів щодо кількості претендентів та призначення дати проведення виборів до університету не надходило. Тому називати прізвища осіб, які подали документи, у закладі не мають жодних підстав. Коли саме в університеті отримають відповідні документи із міністерства, невідомо. Без них університет не може розпочати вибори.

У прес-службі університету розповіли, як тільки вони отримають відповідні документи із міністерства, почнуть готувати вибори. На засіданні Вченої ради університету буде визначено і затверджено квоти делегатів та дату проведення конференції трудового колективу. В університеті організують зустрічі із претендентами на факультетах, у коледжах і структурних підрозділах, під час яких кандидати представлять свої програми. Як правило, цей процес триває протягом місяця.

Делегати конференції обиратимуть лише претендента на посаду керівника вищого навчального закладу шляхом таємного голосування і подаватимуть свої пропозиції уповноваженому органу. Призначатиме рекомендовану кандидатуру на посаду керівника вишу Міністерство освіти і науки України. Нагадаємо, виконувачем обов’язків ректора є перший проректор ЛНУ імені Івана Франка Василь Височанський.