Передплата 2024 «Добра кухня»

Керівники «Львівоблавтодору» та Служби автодоріг — з речами на вихід!

Голова ЛОДА Віктор Шемчук підписав подання про звільнення чиновників за жахливий стан доріг

Нарешті начальник Служби автомобільних доріг Львівщини Тарас Сиротинський та “Львівоблавтодору” Юрій Тарасович отримають по заслузі за катастрофічний стан доріг в області. Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук підписав документи про звільнення керівників цих структур з посад. Подання про кадрові ротації представив у Києві новому керівнику “Укравтодору” Євгену Прусенку та керівництву Міністерства інфраструктури.

Про це розповіли “ВЗ” джерела у Львівській ОДА.

Не СЕКРЕТ, що дороги погані по всій Україні. Та чомусь у Львівській області традиційно найгірші. Сьогодні автошляхи Львівщини у такому плачевному стані, що далі вже несила терпіти. Яскравий приклад — траса міжнародного значення Львів—Чоп. Минулого тижня кореспондент “ВЗ” поверталася автомобілем з відрядження із Закарпатської області. Хоча дороги Закарпаття теж не найкращі, але по них ще можна їхати. Тільки-но перетинаєш кордон Закарпатської області, настрій водіїв вмить псується... На дорогах Львівщини — яма на ямі, глибина деяких сягає... метра. Водіям доводиться об’їжджати “рови”, на асфальті немає живого місця.

За стан доріг відповідає керівництво “Львівоблавтодору”. У лютому 2013 року “Львівоблавтодор” оголосив про початок ямкового ремонту на Львівщині. На це із державної скарбниці отримали 147 мільйонів 500 тисяч гривень, а потрібно майже 300 мільйонів. Ями засиплять щебенем і заасфальтують.

Покласти край халатності дорожніх посадовців вирішив Віктор Шемчук. Торік Львівська область отримала на ремонт доріг з державної скарбниці 720 мільйонів гривень. Представники правоохоронних органів (прокуратура, УБОЗ, Державна фінансова інспекція) оприлюднили шокуючу цифру.

У 2012 році на ремонт на Львівщині неефективно використали понад 46 мільйонів гривень, тобто вкрали. У коментарі для “ВЗ” голова ЛОДА Віктор Шемчук пообіцяв, що винні особи відповідатимуть за таку безгосподарність. У планах — добитися, щоб вкрадені гроші повернули.

Прокуратура Львівської області порушила півсотні кримінальних проваджень щодо неналежного стану доріг. У Львівській ОДА дорожникам дали вказівку — за 36 днів довести автошляхи до пуття. В ефірі одного з телеканалів голова ЛОДА пан Шемчук обурився щодо доріг у Жидачівському районі: “Відрізок дороги із міста Жидачева до Калуша Івано-Франківської області — у жахливому стані. Дорожнє полотно з Жидачева до села Монастирець (25 кілометрів) — суцільні ями”.

Водій із десятирічним стажем Іван Харабара розповів “ВЗ” свої враження від їзди дорогами Львівщини: “Водії змушені витрачати на ремонт машин сотні гривень. Деталі машин зношуються, державна структура (“Львівоблавтодор”) не хоче платити за збитки. Коли зі Львова їду до родичів у Сколівський та Жидачівський райони, хочеться “повіситися”. Краще їхати полем, ніж дорогами. Вони настільки діряві, що хочеться зайти в кабінети відповідальних чиновників і сказати їм усе, що про них думають водії”.

Схожі новини