Передплата 2024 «Добрий господар»

Відремонтували частину дороги Нижанковичі-Самбір до польського кордону

Цього року відкриють ще одну дорогу до кордону — Рава-Руська-Червоноград

Дорожники Львівщини відремонтували 46 кілометрів дороги міжнародного значення Нижанковичі - Самбір — Дрогобич — Стрий. Ця дорога веде до нового пункту пропуску на польському кордоні «Нижанковичі-Мальховіце». Ремонт тривав два роки і коштував 33 мільйони євро. Частину кредиту на ремонт траси виділили поляки.

Про це повідомив у коментарі для «ВЗ» начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

«Дорога Нижанковичі - Самбір — Дрогобич — Стрий — одна із чотирьох прикордонних доріг, які ремонтують в межах міжнародного проєкту „Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури, на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні“, — зауважив Олег Береза. — Дорогу до пункту пропуску „Нижанковичі-Мальховіце“ ремонтували завдяки міжнародному договору, поляки виділили кредит з особливими умовами. Серед таких умов — 60% має бути польського продукту. Якщо такої змоги немає, то береться український аналог. Понад тридцять років ніхто не ремонтував цю проблемну трасу».

За слова Олега Берези, цього року відкриють ще одну дорогу до польського кордону — Рава-Руська-Червоноград. Ця дорога була у вкрай поганому стані.

«Це дорога-фантом, — каже чиновник. — Була лише назва… Особливо занедбана ділянка була за селом Річки. Також в поганому стані була дорога Яворів-Грушів. На прикордонні дороги завжди бракувало грошей».

Схожі новини