Передплата 2024 «Добрий господар»

Співвласника «Фешн-клабу» шукають уже п’ятий день...

Чи не пов’язано зникнення підприємця із замахом на кримінального авторитета Вову Морду?

Личаківський райвідділ міліції міста Львова оголосив у розшук, як зниклого безвісти, 40-річного Олександра Веремеєнка (на фото). Той 7 грудня, близько 18-ї години, вийшов зі своєї квартири, і більше його ніхто не бачив. Як стало відомо “ВЗ”, правоохоронці оголосили у розшук керівника ТОВ “Фієста Фантастика”, якому належить відомий розважальний цілодобовий заклад Fashion Club, що на площі Підкови у Львові.

Нічним клубом Олександр Веремеєнко володіє разом зі своєю дружиною Вікторією, яка разом із двома дітьми живе у Польщі. Правоохоронцям про зникнення підприємця повідомив

9 грудня його особистий водій. 7 грудня, близько 17-ї години, він підвіз свого шефа на вулицю Туган-Барановського, де той живе. Мобільний Веремеєнка вимкнений.

Правоохоронці офіційно відмовляються опри­люднити будь-які версії щодо зникнення відомого львівського бізнесмена. Ще залишаються надії, що людина просто десь терміново поїхала, не попередивши про це своїх підлеглих. Проте, як стало відомо “ВЗ” з власних джерел, у кримінальних колах зникнення Веремеєнка пов’язують із... замахом на кримінального авторитета Вову Морду.

Ліквідувати Морду намагалися 24 серпня цього року, у День Незалежності України. Невідомі в центрі Львова, на вулиці Князя Романа, з автоматичної зброї розстріляли автомобіль “Вольво”, в якому сидів кримінальний авторитет. Кулі вкоротили життя водієві авторитета на прізвисько Йожик. Сам авторитет отримав важке поранення в голову та дивом залишився живим.

Здавалося б, між розстрілом кримінального авторитета та зникненням відомого підприємця не простежується жодного зв’язку.

Проте джерела “ВЗ” у кримінальних колах стверджують, що бізнес-партнером Олександра Веремеєнка був відомий у Львові політик і бізнесмен — депутат однієї з місцевих рад. У молоді роки цей депутат відгукувався на прізвисько Пупс та входив у бригаду нині покійного (розстріляний на проспекті Чорновола у Львові 10 січня 2007 року) Миколи Лозинського — кримінального авторитета Колі Рокеро.

Після загибелі Рокеро його бригадою почав керувати Пушок. У цього “братка” було чи не найбільше приводів помститися Морді за власні кривди. Десь за півроку до замаху Вова Морда відібрав у Пушка чи не весь його легальний бізнес. Зокрема, у власність Морди перейшла величезна земельна ділянка, на якій розташована кінно-спортивна споруда. Свого часу придбати цю земельну ділянку Пушку допоміг саме Пупс, який протягнув відповідне рішення місцевої влади.

Якщо, боронь Боже, зникнення Веремеєнка пояснюється замахом на його життя, можна припустити, що невідомі таким чином завдали удару по Пупсу та його колишньому бандитському шефу Пушку — у відповідь на замах на Морду. Дотягнутися до самого Пупса через міцний “політичний дах” колишнього “братка” не наважилися. Ось і обрали для помсти, припускають у кримінальних колах, найближчого бізнес-партнера Пупса...

У кримінальних колах розглядається й інша версія щодо зникнення власника Fashion Club. Останніми роками, стверджують наші джерела, Пупс не лише офіційно отримав партквиток однієї з партій. Він ще й став одним із головних фінансистів цієї політичної сили. І з цього часу перестав “відстібати” кошти від своїх прибутків у злодійський “общак”. За що на Пупса, через його бізнес-партнера, “наїхали” колишні колеги з бригади Рокеро.

Схожі новини