Передплата 2024 «Добрий господар»

Депутатів у спідницях поселять поза чергою...

Якщо досі під парламентською маркою значився лише столичний готель «Київ», то тепер сусідами нардепів стануть постояльці одразу трьох київських готелів. Найдешевший із номерів для народних обранців потягне на 400 гривень за добу, найдорожчий — на 600.

Велике депутатське переселення з регіонів до столиці вже не за горами. Поки нардепи сьомого «призову» пакують валізи, у Києві вирішують квартирне питання безквартирних «новобранців». Точніше, готельне питання, бо квартири (навіть службові) депутатам не світять: усі квадратні метри з парламентського житлофонду давно розібрали, а поповнення не обіцяють.

З готелями для нардепів — теж «напряг». Та ще й який: бюджет «напряжуть» на додаткові 12 мільйонів гривень щороку. Іногородніх депутатів побільшало, а отже, і витрати на забезпечення їх житлом зростуть. Якщо у нинішньому скликанні Верховна Рада оплачувала проживання у готелі 142 депутатів, то тепер винайматиме готельні номери для 216. Про це заявив керівник депутатської підгрупи (в оргкомітеті з підготовки роботи нового парламенту), яка займається розселенням «новобранців», Валентин Матвєєв. Каже: «На проживання депутатів витрачали 21 мільйон гривень на рік. Але у зв’язку з тим, що кількість обранців, які потребують розміщення у готельних номерах, збільшилася, сума зросте приблизно на 12 мільйонів гривень».

Житимуть нардепи у «Києві», «Україні» та «Національному». У головний депутатський готель заселять «регіоналів» (84), «об’єднаних опозиціонерів» (43) та «УДАРівців» (20). 27 «свободівцям» «відпишуть» «Україну». А самовисуванців без столичної прописки розкидають по двох готелях — «Києву» та «Національному». Тим, кому дістанеться номер у другому, щомісяця платитимуть 100 гривень. Ні, номери у них якраз не найдешевші з усіх нардепівських, а найдорожчі: це з депутатської кишені — «соточка», а решту 500 гривень — з бюджетної.

Розселятимуть депутатів по черзі. Дам і тих, у кого складні сімейні обставини, пропустять вперед, а потім вручать ключі від номерів решті «безквартирних» обранців.

Схожі новини