Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У центрі Львова забили до смерті відомого лікаря-травматолога

Підозрюваний – марокканець. Наразі ні в чому не зізнається.

19 жовтня, близько 6-ї години ранку, на телефон 102 зателефонували жителі будинків на вулиці Пекарській. Вони повідомили, що під їхніми вікнами б’ються двоє чоловіків. Коли на місце події прибув патруль міліції, правоохоронці побачили, що якийсь смаглявий молодик копає ногами чоловіка, який вже не чинить спротиву. Молодика затримали та викликали на місце події карету швидкої допомоги...

Коли лікарі “швидкої” приїхали на Пекарську, їм залишалося лише констатувати смерть чоловіка, якого забили ногами. У кишенях загиблого правоохоронці знайшли лише ключі від автомобіля “Мітцубісі”. Отож правоохоронці почали з’ясовувати особу загиблого.

Наступного дня з’ясувалося, що у вуличній бійці загинув один із найвідоміших у Львові лікарів — 67-річний завідувач травматологічного відділення 8-ї клінічної лікарні Леон Фрайфельд. “Це був найкращий у Львові травматолог, — розповів “ВЗ” головний лікар 8-ї клінічної лікарні Василь Обаранець. — Тридцять років Леон Едвардович очолював травматологічне відділення”.

Як повідомили “ВЗ” у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області, за підозрою у вбивстві на місці події затримали іноземця, студента одного з львівських вузів. З власних джерел “ВЗ” стало відомо, що затриманого через характерну зовнішність правоохоронці спочатку прийняли за кавказця. Та згодом з’ясувалося, що це громадянин Марокко.

Наразі затриманий, стверджують наші джерела в правоохоронних органах, категорично заперечує свою причетність до бійки та загибелі відомого лікаря. Та міліціонери вже мають покази чотирьох свідків, які бачили, що саме цей молодик бився з лікарем. До того ж пі­дозрюваного патрульні міліції, як кажуть, “зняли зі спини” загиблого. Отож вже сьогодні, 22 жовтня, цьому іноземцю висунуть звинувачення та заарештують його. Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримування міліції.

Схожі новини