Передплата 2024 «Добра кухня»

«Рух» вдома «Колос» ще не перемагав

У суботу, 28 вересня, «Карпати» в рамках 8-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на стадіоні «Україна» прийматимуть одного з лідерів чемпіонату «Полісся» (початок о 18.00 год). А в неділю «Рух» на «Арені Львів» зустрінеться з «Колосом» (початок о 15.30 год)

Момент матчу «Руху» та «Колоса», який відбувся 19 серпня минулого року у Львові. В атаці рухівець Юрій Климчук. Фото upl.ua
Момент матчу «Руху» та «Колоса», який відбувся 19 серпня минулого року у Львові. В атаці рухівець Юрій Климчук. Фото upl.ua

«Карпати», в яких на емблемі зображений лев та «Полісся» — вовк, проведуть свій дебютний матч в УПЛ, а раніше двічі зустрічалися лише у Першій лізі. Перша гра суперників відбулася 7 жовтня 2022 року у Житомирі. Тоді господарі поля перемогли «зелено-білих» з рахунком 2:0. У складі «зелено-жовтих» відзначилися Богдан Кушніренко та Пилип Будківський. Матч-відповідь у Львові пройшов 27 листопада цього ж року і теж завершився перемогою «Полісся», але з рахунком 2:1. У цій грі голи забивали Ростислав Тарануха — у господарів поля та Денис Янаков і Євгеній Морозко — у гостей. Серед авторів усіх попередніх голів у нинішніх складах залишився лише один Кушніренко.

«Карпати» в минулому турі чемпіонату в Одесі перемогли «Чорноморець» з рахунком 1:0 і перебувають на 10-му місці в турнірній таблиці. Гольова серія «Карпат» триває в УПЛ 6 ігор — дев’ять голів. Ювілейний, 100-й, матч в УПЛ може провести Амбросій Чачуа з «Карпат» та Богдан Лєднєв з «Полісся».

У попередній грі «Полісся» під кінець матчу зуміло уникнути поразки від ЛНЗ завдяки голу Олексія Гуцуляка, до речі, вихованця львівського футболу та гравця «старих» «Карпат». Гольова серія Гуцуляка триває в чемпіонаті 4 гри, в яких Олексій забивав по голу. Житомиряни перебувають на 3-му місці. Безпрограшний клубний рекордний серіал «Полісся» в УПЛ триває 11 ігор: сім перемог та чотири нічиї. Переможна ж клубна рекордна гостьова серія підопічних Імада Ашура в чемпіонаті триває дві гри.

В УПЛ «Рух» зіграв вже сім матчів проти «Колоса»: дві перемоги рухівців, дві гри завершилася внічию і тричі вікторія була на боці ковалівців. Востаннє «жовто-чорні» приймали «Колос» 19 серпня минулого року і цей поєдинок завершився внічию з рахунком 1:1. Гості відзначилися першими — після влучного удару Андрія Цурікова. А в другому таймі прийшла черга рухівців забивати голи і зрівняв рахунок Богдан Слюбик. Загалом «Рух» вдома «Колос» ще не перемагав у 3-х іграх — нічия та дві поразки.

У попередньому турі рухівці в гостях зіграли внічию з «Динамо» з рахунком 0:0 і перебувають на сьомому місці в турнірній таблиці. «Рух» не пропускає голів в чемпіонаті впродовж рекордних для клубу 360-ти хвилин. Рухівці проведуть ювілейний, 110-й, матч в УПЛ, в тому числі 50-й при Віталію Пономарьову. Безнічийна домашня серія «Руху» триває 5 ігор: чотири перемоги та поразка. У попередніх двох домашніх матчах рухівці перемагали своїх суперників з великим рахунком.

Щодо «Колоса», то в минулому турі підопічні Олександра Поздєєва нарешті здобули першу перемогу в чемпіонаті, здолавши вдома «Зорю». Ковалівці наразі перебувають на 13-му місці. Перед грою з «Рухом» безвиграшна гостьова серія «Колоса» триває три гри: нічия та дві поразки. Павло Оріховський, який свого часу виступав і за «Рух», може забити 20-й гол в УПЛ.

Схожі новини