Передплата 2024 ВЗ

Новий сезон відкриється західним дербі

У суботу, 3 серпня, відбудуться два матчі стартового туру нового сезону в Українській Прем'єр-лізі (УПЛ). У першій грі, яка відбудеться у Рівному, місцевий «Верес» прийматиме львівські «Карпати» (початок — о 15.30 год)

Бразильський новачок «Карпат» Жан Педрозу. Фото fckarpaty.org.ua
Бразильський новачок «Карпат» Жан Педрозу. Фото fckarpaty.org.ua

«Карпати» були створені 14 жовтня 2020 року і за менше ніж чотири роки пройшли шлях до УПЛ. Футбольний шлях «зелено-білих» розпочався в чемпіонаті України серед аматорів. Потім були виступи серед професіоналів — у Другій лізі (один сезон) та Першій лізі (два). На професійному рівні у всіх турнірах «Карпати» під керівництвом спочатку Андрія Тлумака, в минулому сезоні - Мирона Маркевича, провели 72 гри: 50 перемог, 9 нічиїх та 13 поразок, різниця м’ячів 133−54. Цікаво, що у 72-х матчах загалом було задіяно 72 гравці. Найбільше ігор провів капітан «зелено-білих» Амбросій Чачуа (69 ігор). Кращим бомбардиром новостворених «Карпат» залишається Денис Кожанов (16 голів).

У матчі з «Вересом» як біля керма «Карпат», так і в УПЛ дебютує новий головний тренер львівського клубу 37-річний Владислав Лупашко, який стане 300-м головним тренером в УПЛ за всю історію Чемпіонатів України. Черговими новачками «зелено-білих» стали 20-річні гравці. Це воротар Яків Кінарейкін, який у минулому сезоні провів за «Дніпро-1» 8 ігор в УПЛ та 6 матчів у єврокубках. Виступатиме за карпатівців і бразильський захисник Жан Педрозу, який захищав кольори бразильської «Курітіби». Цікаво, що сім'я прадідуся Педрозу — з України.

Щодо «Вереса», то безпрограшна домашня серія «червоно-чорних» в УПЛ триває 4 гри: по дві перемоги та нічиї. Пропускний же серіал підопічних Олега Шандрука з попереднього сезону триває 8 ігор — 13 голів. З особливим настроєм готується до західного дербі новачок «Вереса» Андрій Кожухар, який у минулому сезоні виступав саме за «Карпати».

Ще один представник Львова в УПЛ «Рух» перші два тури нового чемпіонату (з «Поліссям» та «Оболонню») пропускає. Річ у тому, що троє гравців Олексій Сич, Ігор Краснопір та Олег Федор були задіяні в олімпійській збірній України. Суперником рухівців, яких тренує Віталій Пономарьов, у товариському матчі, що відбудеться 3 серпня, стане ФК «Blago-Юність» (Івано-Франківська область).

Схожі новини