Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Шахтар» Ґочолеїшвілі поїхав у «Копенґаґен»

Напередодні старту 34-го чемпіонату України у вищому футбольному дивізіоні у клубах УПЛ тривають кадрові зміни. Зокрема, донецький «Шахтар» покинув 23-річний грузинський захисник Ґіорґі Ґочолеїшвілі

Фото pexels
Фото pexels

Ґочолеїшвілі зіграв за «гірників» у всіх турнірах 36 матчів (забив один гол). У сезоні 2024/2025 Ґіорґі на правах оренди виступатиме за данський «Копенґаґен. Нагадаємо, минулого сезону за «Шахтар» виступав іще один грузин, Іраклі Азаров.

Під час словенських тренувальних зборів підопічні Маріно Пушича зіграли два заключні контрольні матчі - проти загребського «Динамо» (Хорватія) — поразка 0:1 і нічия 2:2. «Гірники» вже повернулися в Україну. У новому сезоні «Шахтар» прийматиме суперників із УПЛ не на «Арені Львів», а на київському стадіоні «Лівий берег».

Після повернення зі словенських зборів до Львова «Рух» провів контрольний матч із першоліговим «Агробізнесом» і переміг 2:0. Забивали Ярослав Карабін і бразилець Клайвер. Нагадаємо, головний тренер «жовто-чорних» Віталій Пономарьов на заключному етапі підготовки до сезону обходиться без футболістів, які на Іграх-2024 у Парижі виступають за олімпійську збірну України. Це Олексій Сич, Ігор Краснопір (перейшов до «Руху» з київської «Оболоні») та Олег Федор. Водночас у клубному «лазареті» перебувають зараз рухівці Євген Пастух, Юрій Климчук, Марко Сапуга, Таллес і Плюман.

Суперником рухівців у наступному спарингу, запланованому на 3 серпня, буде «Blago-Юність» (Івано-Франківська область). Нагадаємо, перші два тури нового сезону в УПЛ (матчі з «Поліссям» і «Оболонню») «жовто-чорні» пропустять, бо троє гравців «Руху» задіяні в олімпійській збірній України.

Львівські «Карпати» під керівництвом нового головного тренера Владислава Лупашка тренуються на своїй базі у Бартатові. У заключному контрольному матчі «зелено-білі» перемогли «Куликів-Білка», який дебютуватиме у Другій лізі. Переможний гол забив Ян Костенко.

«Олександрія» без свого головного тренера Руслана Ротаня, який також очолює олімпійську збірну, в один день провела два спаринги. Спочатку «містяни» перемогли одеський «Чорноморець» (2:0), а згодом зіграли внічию з першоліговим «Маріуполем» (2:2).

Також не виявило переможця дербі «Ворскла» — «Полтава» — нічия 1:1. А ковалівський «Колос» у заключному контрольному матчі міжсезоння вдома поступився ЛНЗ (1:2). Черкаський клуб у новому сезоні виступатиме під керівництвом нового тренера — іспанця Андреса Карраско.

Схожі новини