Передплата 2024 «Добра кухня»

Підготовка до УПЛ — на фінішній прямій

Тренувальні збори та підготовка клубів до старту нового сезону в Українській Прем'єр-лізі (УПЛ) підходять до свого завершення. Вже 3 серпня запланований старт 34-го Чемпіонату України

Новачок «Руху» Владислав Семотюк. Фото fcruhlviv.com
Новачок «Руху» Владислав Семотюк. Фото fcruhlviv.com

Під кінець міжсезоння продовжують відбуватися кадрові зміни в клубах УПЛ. Новачком «Руху» став 23-річний півзахисник Владислав Семотюк, який перейшов до львівського клубу на правах піврічної оренди в «Кривбаса». Минулий сезон Семотюк розпочинав у криворізькому клубі, після чого перейшов до «Миная» і загалом провів в УПЛ 26 ігор. А в Першій лізі в складі «Прикарпаття» відіграв 69 матчів (3 голи). «Рух» 27 липня проведе контрольний матч з «Агробізнесом».

"Карпати" під керівництвом нового головного тренера Владислава Лупашка тренуються на своїй базі у Бартатові. Новачком «зелено-білих» став 18-річний півзахисник Іван Чабан, який виступав за юнацьку команду «Дніпра-1». В суботу, 27 липня, в заключному товариському матчі суперником «Карпат» стане «Куликів-Білка», який у цьому сезоні дебютуватиме у Другій лізі.

До складу «Кривбасу» приєднався Олександр Романчук, який свого часу за «Львів» провів в УПЛ 33 гри (1 гол). У минулому сезоні Романчук виступав за угорський «Дебрецен». «Кривбас» під час словенських зборів поступився турецькому «Різеспору» з рахунком 3:4. «Зоря» провела заключний спаринг на зборах у Словенії і здобула перемогу над клубом «Аль-Таавун» (Саудівська Аравія) з рахунком 2:0. ЛНЗ та «Інгулець» у Черкасах завершили товариський матч без голів — нічия 0:0.

Новий головний тренер «Чорноморця» Олександр Бабич повернув до одеського клубу досвідченого Олексія Хобленка, який виступав за ЛНЗ. Раніше Хобленко в складі різних клубів відіграв в УПЛ 125 ігор, забивши 23 голи. Ряди «Колоса» залишив бразилець Рангел, який провів в УПЛ 24 гри (5 голів), а бразильський легіонер Жуліо Сезар, провівши за «Верес» 13 ігор, продовжить кар'єру у клубі «Утай Тані» (Таїланд). «Верес» у контрольній грі переміг друголіговий київський «Локомотив» — 3:1.

Тим часом два клуби УПЛ, які виступають у єврокубках, раніше за інших вже провели офіційні матчі. «Динамо» в рамках 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів в статусі господарів поля у Любліні розгромило сербський «Партизан» з рахунком 6:2. «Динамо» стало автором першої (!) перемоги українських клубів у єврокубках саме з рахунком 6:2 та найбільшої вольової перемоги наших команд у єврокубкових турнірах.

«Полісся» в рамках 2-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій у Любляні провело свій дебютний єврокубковий матч і поступилося «Олімпії» з рахунком 0:2. Житомирський клуб став вже 21-м представником України у всіх єврокубкових турнірах, в тому числі 9-м, який дебютував з поразки. Українські клуби проводили свій 4-й єврокубковий гостьовий матч з представниками Словенії й втратили перші очки.

Схожі новини