Передплата 2024 «Добра кухня»

Час контрольних матчів клубів УПЛ

Старт нового сезону в Українській Прем'єр-лізі (УПЛ) запланований на 3 серпня (базовий день). До того часу відбудеться чимало товариських спарингів клубів, у яких будуть залучені як нові гравці, так і потенційні новачки

Під час міжсезоння лік голів у контрольних іграх «Руху» відкрив Василь Руніч (ліворуч). Фото fcruhlviv.com
Під час міжсезоння лік голів у контрольних іграх «Руху» відкрив Василь Руніч (ліворуч). Фото fcruhlviv.com

«Рух» свій перший етап підготовки провів на клубній базі, де у контрольному спарингу розгромив «Верес» з рахунком 4:0. У складі «жовто-чорних» відзначилися Василь Руніч, новачок Ігор Краснопір, Таллес (з пенальті) та Олег Федор. В понеділок, 1 липня, підопічні Віталія Пономарьова прибули на збір до Словенії та розмістилися на спортивній базі у Роглі, що за 40 кілометрів від Марібора. Вирушили на збори Марко Сапуга та Юрій Климчук, які тільки відновлюються після серйозних травм.

Загалом заплановано вісім контрольних зустрічей «жовто-чорних». Перший міжнародний спаринг рухівці проведуть 3 липня — з угорським «Кечкеметом». Згодом суперниками «Руху» стануть: 6 липня — «Штурм» (Австрія), 9 липня — «Хайдук» (Хорватія), 13 липня — «Домжале» (Словенія) та «Осієк» (Хорватія), 16 липня — «Лутон» (Англія), 17 липня — «Сабах» (Азербайджан) і 20 липня — «Хартберг» (Австрія).

Гравці «Карпат» після проходження тестування на клубній базі в Бартатові готуються до першого товариського матчу, який відбудеться 3 липня — з «Минаєм». На підопічних Мирона Маркевича під час міжсезоння загалом чекає вісім контрольних матчів, які пройдуть у Бартатові та на стадіоні «Україна».

"Шахтар" проводить тренувальний збір у Словенії і в першій контрольній грі «гірники» розгромили клуб «Сараєво» (Боснія і Герцеговина) з рахунком 4:1. Команда Маріно Пушича зіграє ще два спаринги — хорватським «Хайдуком» та англійським «Іпсвічом». Залишив «Шахтар» ветеран донецького клубу Ярослав Ракіцький, який провів за «помаранчево-чорних» у всіх турнірах 358 ігор (18 голів).

«Динамо» тренується на клубній базі у Віті-Литовській, після чого вирушить на тренувальний збір до Австрії, де заплановано три товариські гри. Суперниками підопічних Олександра Шовковського стануть: 10 липня — «Падерборн» (Німеччина), 13 липня — «Шальке 04» (Німеччина) та 14 липня — «Брондбю» (Данія).

Продовжують відбуватися кадрові зміни в інших клубах. Завершилася співпраця «Колоса» з двома досвідченими гравцями. Покинули ковалівську команду 34-річний Андрій Богданов, який провів в УПЛ 264 гри (15 голів) та 31-річний Олександр Чорноморець — 93 гри (2 голи).

«Полісся» на правах оренди віддало до новачка першої ліги «Звягеля» трьох футболістів — Дениса Янакова, Василя Грицука та Дениса Ндукве. Натомість новачками житомирського клубу стали Сергій Корнійчук з «Миная» та орендований в словенської «Олімпії» боснійський нападник Адмір Брістріч.

«Олександрія» оголосила про відхід з команди 7-ми (!) гравців. Вільними агентами стали захисники Антон Кравченко та Богдан Білошевський. Завершилися оренди у гравців, які повертаються до своїх клубів: Артема Кулаковського («Ворскла»), Кирила Сігєєва, Романа Савченка («Шахтар»), Миколи Михайленка («Динамо») та Кледсона («Марієгамн», Фінляндія). «Оболонь» залишив Дмитро Нагієв, який провів в чемпіонатах 60 ігор (1 гол). Більше не є гравцями «Ворскли» бразильці Тіаго Сантана та Феліпе Родрігес, ганський легіонер Наджиб Якубу та албанець Ардіт Толі, в яких завершилися контракти з полтавським клубом.

Схожі новини