Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські клуби в УПЛ вийшли з відпустки

Більшість клубів Української Прем'єр-ліги (УПЛ), в тому числі і представники Львова «Рух» та «Карпати», повернулися з відпустки. Літнє міжсезоння триватиме до початку серпня і продовжують відбуватися традиційні зміни в складах команд

Гравці «Руху» розпочали підготовку до нового чемпіонату. На передньому плані - Богдан Слюбик. Фото fcruhlviv.com
Гравці «Руху» розпочали підготовку до нового чемпіонату. На передньому плані - Богдан Слюбик. Фото fcruhlviv.com

Минулого понеділка гравці «Руху» вийшли з відпустки та розпочали підготовку до нового сезону-2024/2025. Перший тиждень зборів команда проведе на клубній базі, де в суботу, 29 червня, зіграє контрольний матч проти «Вереса». Згодом, 30 червня, підопічні Віталія Пономарьова вирушать на тренувальні збори у Словенію, які триватимуть до 20 липня. Офіційно кадрових змін в складі «Руху» ще не було. Можливо ряди «жовто-чорних» поповнить 21-річний нападник «Оболоні» Ігор Краснопір. У минулому сезоні він дебютував в УПЛ, провівши 29 ігор (6 голів).

«Карпати» також повернулися з відпустки 24 червня. Після іспанського півзахисника Пабла Альвареса другим новачком «зелено-білих» став 21-річний воротар Олександр Кемкін, який виступав за «Минай». Кемкін провів в УПЛ 16 ігор, а в минулому сезоні запам’ятався і тим, що тричі (!) не дозволяв суперникам реалізувати пенальті. Саме з «Минаєм» 3 липня запланований і перший під час міжсезоння товариський матч підопічних Мирона Маркевича. Юнацьку команду «Карпати» U-19 очолив 37-річний Владислав Лупашко, який у минулому сезоні очолював «Інгулець», що з Першої ліги повернувся до елітного дивізіону. Лупашко свого часу в статусі гравця в складі 7-ми клубів, в тому числі ФК «Львів», провів в УПЛ 104 гри (2 голи).

«Полісся» під керівництвом нового тренера Імада Ашура готується до старту нового сезону УПЛ та дебюту у другому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій. Черговим новачком «Полісся» став захисник «Кривбасу» Данило Бескоровайний, який провів в УПЛ 37 ігор (3 голи). Цей трансфер обійшовся «зелено-жовтим» у 600 тисяч євро. Першу єврокубкову гру житомирський клуб зіграє 25 липня в Словенії проти місцевої «Олімпії». Також став відомий і суперник «Дніпра-1» у цьому євро кубковому турнірі. Підопічні Юрія Максимова 25 липня у домашній грі зустрінуться з угорським клубом «Академія Пушкаша». «Дніпро-1» залишив черговий лідер, капітан дніпрян Олександр Сваток, який перейшов до американського клубу «Остін». Сваток відіграв в УПЛ 174 гри (3 голи) і в складі збірної України — 6 матчів.

Новачком «Колоса» став Даниїл Алефіренко, який у сезоні виступав за «Зорю», загалом в складі різних клубів провівши в чемпіонатах 33 гри (11 голів). Першим же новобранцем «Зорі» став словенський захисник Жан Тронтель, який виступав за словенську «Муру». У «Чорноморці» теж відбуваються кадрові зміни. Раніше одеський клуб залишили Ілля Путря та Максим Брагару. Нещодавно ж покинули «моряків» Богдан Бойчук, який в складі різних клубів провів в УПЛ 86 ігор (7 голів) та Данило Голуб — 13 ігор (1 гол), які в новому сезоні виступатимуть вже за «Буковину».

"Верес", який зумів зберегти прописку в УПЛ за сумою перехідних ігор, продовжує «чистку» своїх рядів. Залишили ряди «червоно-чорних» 36-річний воротар Євген Паст, який провів в УПЛ 188 ігор, Євген Банада — 180 ігор (20 голів), Андрій Кухарук — 70 ігор (1 гол), бразилець Жуліо Сезар — 13 ігор та Даниїл Хондак — 4 гри (1 гол). Натомість повернувся до «Вересу» Роман Гончаренко, який захищав кольори «Колоса». Також залишив ковалівську команду Андрій Тотовицький, який виступав на правах оренди в «Шахтаря».

Схожі новини