Передплата 2024 «Добрий господар»

Під час міжсезоння змінюються і президенти клубів

Під час міжсезоння в командах української Прем'єр-ліги (УПЛ) відбуваються не лише традиційні зміни в складах команд, а й на рівні головних тренерів та керівництва клубів. Новим президентом черкаського ЛНЗ став Віктор Кравченко

Новий президент черкаського ЛНЗ Віктор Кравченко. Фото fc-lnz.com
Новий президент черкаського ЛНЗ Віктор Кравченко. Фото fc-lnz.com

Попередній президент ЛНЗ Андрій Полтавець очолював черкаський клуб з 2006 року. За час його президентства ЛНЗ пройшов шлях від чемпіонату Черкаської області до УПЛ, де у своєму дебютному сезоні зайняв 7-е місце. Полтавець з грудня 2021 року очолює Черкаську обласну асоціацію футболу (ЧОАФ), а в січні 2024-го був обраний членом Виконкому Української асоціації футболу (УАФ). Тепер Андрій Полтавець сконцентрується на роботі в УАФ і ЧОАФ. Новий президент ЛНЗ 27-річний Віктор Кравченко раніше обіймав посаду віцепрезидента черкаського клубу. Кравченко активно приєднався до процесу управління ЛНЗ у 2021 році - з моменту отримання клубом професійного статусу та виходу до Другої ліги.

«Полісся» в минулому сезоні теж дебютувало в УПЛ і посіло 5-е місце, яке дало право житомирському клубу виступати у єврокубках, а саме у Лізі конференцій. Головними тренерами «Полісся» були Юрій Калітвінцев (20 турів), якого 12 березня змінив Сергій Шищенко. І ось знову змінився наставник «Полісся», яким став 36-річний Імад Ашур, який з березня 2023 року був старшим тренером юнацької команди «Дніпра-1» (вік гравців до 19-ти років). Під його керівництвом дніпряни провели 46 ігор: 22 перемоги, 12 нічиїх та 12 поразок, посівши в минулому сезоні третє місце.

Щодо гравців, то наразі «Полісся» залишив 36-річний воротар Денис Бойко, який ще з квітня не грав в чемпіонаті. Загалом Бойко в складі різних клубів та збірної України провів у всіх турнірах 283 гри (278 голів пропустив). У новому сезоні за «Полісся» швидше за все виступатимуть півзахисники «Дніпра-1» Олексій Гуцуляк (в УПЛ провів 192 гри — 34 голи), Руслан Бабенко (155 — 6), а також захисник «Кривбаса» Данило Бескоровайний (37 — 3).

Після вильоту з УПЛ залишив «Минай» капітан закарпатського клубу Сергій Петько. Головний тренер «Миная» Желько Любеновіч зазначив, що не впевнений на сто відсотків, що залишиться в клубі. На відміну від «Миная» зуміли зберегти прописку в УПЛ «Верес», який за сумою перехідних ігор здолав «Епіцентр» та «Оболонь» — «Лівий берег».

Тим часом «Карпати» під керівництвом головного тренера Мирона Маркевича у Першій лізі вибороли путівку до УПЛ, завершивши сезон на другому місці - після «Інгульця». Щодо кадрових змін, то залишать команду француз Джаред Хаса, який провів за «зелено-білих» 8 ігор, бразилець Аріельсон — 3 гри та Михайло Хромей — одну. Покинули тренерський штаб «Карпат» Остап Маркевич, який за сімейними обставинами повернувся до Іспанії, а Павло Таран прийняв рішення повернутися до «Буковини», яку нещодавно очолив Валерій Кривенцов.

Схожі новини