Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Плішкову Світоліна обіграла. Далі буде?

До другого кола основної «сітки» тенісного турніру Великого шолому в Парижі, «Ролан Ґаррос», пройшли три українки — Еліна Світоліна, Даяна Ястремська й Марта Костюк.

Еліна Світоліна. Фото WTA
Еліна Світоліна. Фото WTA

Еліна Світоліна, яка торік дійшла на «Ролан Ґаррос» до чвертьфіналу, обіграла на старті ґрунтового «мейджора» титуловану чешку Кароліну Плішкову — 3:6, 6:4, 6:2. Су­перниця найкращої української тенісистки у другому колі - француженка Діан Паррі, яка перемогла свою співвітчизни­цю Фіону Ферро. Минулого тижня Світоліна обіграла Паррі на турнірі WTA 500 у Страсбурзі.

Даяна Ястремська на старті «Ролан Ґаррос» була силь­нішою від австралійки Айли Томляновіч — 3:6, 6:3, 6:3. Су­перниця Ястремської у другому колі - китаянка Ван Яфань. А Марта Костюк у першому матчі в Парижі перемогла «ква­ліфаєрку», Лауру Піґоссі з Бразилії - 7:5, 6:7, 6:4. У друго­му колі Костюк зіграє з хорваткою Донною Векіч, з матчу першого кола проти якої через травму спини знялася наша Леся Цуренко (5:6, відмова).

На жаль, вже у першому колі завершила боротьбу на «Ролан Ґаррос» українка Ангеліна Калініна, яка поступила­ся Камілі Осоріо Серрано з Колумбії - 6:3, 6:7, 1:4 (відмо­ва). Очевидно, Калініна витратила багато сил у Страсбурзі, і на Париж уже не вистачило… Іще одна українка, «кваліфа­єрка» Юлія Стародубцева, у першому колі програла іспанці Крістіні Букші - 4:6, 1:6.

Схожі новини