Передплата 2024 «Добра кухня»

Чий переможний серіал закінчиться швидше?

У неділю, 7 квітня, «Рух» у матчі 23-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) в статусі гостей на «Арені Львів» протистоятиме лідерам чемпіонату з «Шахтаря» (початок о 18.00 год, матч з обмеженою кількістю глядачів)

Фрагмент попереднього матчу «Шахтар» - «Рух», який відбувся 19 березня 2023 року. У боротьбі за м’яч рухівець Богдан Слюбик (ліворуч) та Микола Матвієнко. Фото upl.ua
Фрагмент попереднього матчу «Шахтар» - «Рух», який відбувся 19 березня 2023 року. У боротьбі за м’яч рухівець Богдан Слюбик (ліворуч) та Микола Матвієнко. Фото upl.ua

Раніше «Рух» та «Шахтар» зустрічалися лише в УПЛ, де провели вже 6 матчів: чотири перемоги «гірників» та дві нічиї. Причому донецький клуб в статусі господарів поля з рухівцями здобував лише перемоги — тричі. Востаннє «Шахтар» приймав «Рух» 19 березня минулого року також на «Арені Львів» і переміг з рахунком 2:0. В першому таймі відзначилися Микола Матвієнко та Дмитро Криськів. Матч суперників у першому колі поточного чемпіонату переможця не виявив — нічия 1:1. Тоді Георгій Судаков на 17-й хвилині забив гол гостей, які через чотири хвилини залишилися в меншості - після вилучення Ярослава Ракіцького. Чисельну перевагу підопічні Віталія Пономарьова зуміли матеріалізувати у гол лише під завісу гри — після влучного удару захисника Богдана Слюбика. Гравці «Шахтаря» забивають голи «Руху» у всіх матах УПЛ.

До недільного протистояння суперників «Рух» підійшов з двома клубними рекордними серіалами. Загальна переможна серія рухівців триває в УПЛ чотири гри, а в статусі гостей — три. Загалом безпрограшний серіал «жовто-чорних» в чемпіонаті з 4 грудня минулого року триває 7 ігор: чотири перемоги та три нічиї. На полях суперників «Рух» не знає гіркоти поразки впродовж рекордних для клубу 5-ти ігор: три перемоги та дві нічиї.

«Шахтар» не втрачає очок в чемпіонаті з 3 грудня минулого року впродовж 7-ми ігор, причому одна з вікторій була технічною (над «Олександрією»). А в статусі господарів поля підопічні Маріно Пушича на «Арені Львів» не втрачають очки впродовж п’яти ігор. «Шахтар» може здобути 670-ту перемогу в УПЛ. Поважний ігровий ювілей, 500-й матч у складі різних клубів у всіх турнірах, може провести ветеран донецького клубу 34-річний Тарас Степаненко. Пропустять гру дискваліфіковані Віталій Роман з «Руху» та Дмитро Криськів з «Шахтаря», який забив вже 6 голів з початку чемпіонату.

Цього тижня «Шахтар» перед грою з «Рухом» у Львові провів вже один важливий матч і в півфіналі Кубка України розгромив «Чорноморець» з рахунком 4:1. Тепер у фіналі, який 15 травня відбудеться в Рівне на стадіоні «Авангард», суперником «помаранчево-чорних» буде «Ворскла». Полтавчани в іншому півфіналі в гостях перемогли «Полісся» — 1:0. «Шахтар» гратиме у фіналі 20-й раз, а «Ворскла» — третій.

Схожі новини