Передплата 2024 ВЗ

В гості до «зручного» суперника

У неділю, 22 жовтня, «Рух» в рамках 11-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) у Рівному на стадіоні «Авангард» протистоятиме «Вересу» (початок о 13.00 год, матч без глядачів). Рухівці у попередніх матчах з рівнянами ще жодного разу не програвали у всіх турнірах.

Момент матчу «Вереса» та «Руху», який відбувся 30 вересня 2022 року у Рівному. У грі півзахисник рухівців Бренер Таллес та півзахисник рівнян Валерій Кучеров (№29). Фото upl.ua
Момент матчу «Вереса» та «Руху», який відбувся 30 вересня 2022 року у Рівному. У грі півзахисник рухівців Бренер Таллес та півзахисник рівнян Валерій Кучеров (№29). Фото upl.ua

«Рух» та «Верес» раніше вже п’ять разів зустрічалися в УПЛ та Кубку України і рухівці ще жодного разу не зазнавали поразок, здобувши дві перемоги та три рази зігравши внічию. Загалом нічийна серія «жовто-чорних» з «червоно-чорними» триває в чемпіонатах три гри. Востаннє «Верес» приймав «Рух» 30 вересня минулого року і порівну поділив очки зі суперниками — нічия 2:2. В першому таймі рахунок відкрили господарі поля після удару Віталія Дахновського. Гості зусиллями Таллеса вирівняли становище на полі, але згодом «Верес» після удару колишнього гравця «Карпат» Дмитра Кльоца вийшов вперед. А в другій половині гри врятував гостей від поразки Роман Дідик.

Для «Руху» це буде 40-й гостьовий матч в УПЛ. Гольова клубна рекордна гостьова серія рухівців триває в чемпіонаті чотири гри — 8 голів. Безнічийна ж виїзна серія «жовто-чорних» продовжується в УПЛ 4 гри (3 перемоги та поразка) і до повторення клубного рекорду ще одна зустріч. Щодо «Вереса», то підопічні Сергія Лавриненка не забивають голів в чемпіонаті впродовж 326-ти хвилин. Безвиграшний серіал рівнян триває в УПЛ 4 гри: по дві нічиї та поразки.

Заповнюючи паузу в чемпіонаті, викликану матчами національної збірної України, гравці «Руху» зіграли товариський матч з «Шахтарем» і поступилися з рахунком 0:2. Декілька гравців львівського клубу були викликані до своїх збірних. Так Віталій Роман та Ілля Квасниця зіграли за молодіжну збірну України, яка в рамках відбору на Євро-2025 перемогла однолітків з Англії з рахунком 3:2. Саме Квасниця забив переможний гол у ворота англійців, а перед тим забив один з трьох голів у ворота молодіжної збірної Люксембургу. Підопічні тренера нашої молодіжки Унаї Мельгоса очолюють свою групу, здобувши у трьох матчах три перемоги.

Півзахисник «Руху» Фредді Плюман зіграв за національну збірну Гваделупи у матчі 4-го туру Ліги Націй КОНКАКАФ. Його збірна перемогла збірну Сент-Люсію з рахунком 2:0 і обидва голи забив саме Плюман. В активі Плюмана вже 14 матчів та 6 голів за збірну Гваделупи.

Тим часом львівські «Карпати», які у Першій лізі змагаються за путівку до елітного дивізіону, у Львові зіграли результативну нічию з «Прикарпаттям» з рахунком 3:3. У складі карпатівців по разу відзначилися Євген Підлепенець, Тимофій Сухар, який забив свій перший гол у Першій лізі, та Єгор Демченко. Підопічні Мирона Маркевича очолюють турнірну таблицю своєї групи, випереджаючи найближчого конкурента на 8 (!) очок. У суботу, 21 жовтня, «Карпати» у Бучі гратимуть саме зі своїми переслідувачами з бузівської «Ниви» (початок о 12.30 год, матч без глядачів).

Схожі новини