Передплата 2024 «Добра кухня»

Парад відставок тренерів

В українській Прем'єр-лізі (УПЛ) зіграно лише 5 турів, а вже в трьох клубах головні тренери подали у відставки. Услід за Олександом Кучером з «Дніпра-1» змінився тренер в ЛНЗ і очікується новий керманич «Зорі»

Новий головний тренер черкаського ЛНЗ Юрій Дудник вже має досвід роботи в УПЛ. Фото sport.ua
Новий головний тренер черкаського ЛНЗ Юрій Дудник вже має досвід роботи в УПЛ. Фото sport.ua

Олександр Кучер став автором першої тренерської ротації в новому сезоні - після домашньої поразки «Дніпра-1» від «Оболоні». Виконувати обов’язки головного тренера дніпрян призначено 62-річного Валерія Городова, який свого часу збув воротарем «Дніпра» та «Кривбасу» і провів в УПЛ 41 гру. Під його керівництвом «Дніпро-1» провело вже матч Ліги конференції зі словацьким «Спартаком» (Трнава).

Дебютант УПЛ черкаський ЛНЗ після чотирьох турів зазнав трьох поразок і здобув одну перемогу. В підсумку замість Олександра Ковпака установку на гру черкащан проти «Металіста 1925» робив вже 54-річний Юрій Дудник. Свого часу Дудник в складі декількох клубів УПЛ, в тому числі і «Карпат» провів 162 гри, забивши 23 голи. В статусі головного тренера «Зорі» у 2009 році провів 9 ігор, очолював юнацький (до 19-ти років) та молодіжний (до 21-го) склади луганського клубу — у 131-й грі.

А після матчу 5-го туру нинішнього чемпіонату з «Минаєм» сербський головний тренер «Зорі» Ненад Лалатовіч заявив, що йде у відставку: «Я не виправдав очікування. Сам від себе теж більшого чекав. Мені дуже подобається українська ліга. Впевнений, якби одразу на зборах у нас було 20 гравців і два футболісти у центр поля — ми б виглядали краще. Були б краще готові до чемпіонату. У п’яти матчах у нас дві нічиї, дві поразки та одна перемога. Мабуть, піду з українського футболу. Розмовлятиму з президентом». Наразі невідомо хто буде виконувати обов’язки головного тренера «Зорі». За деякими даними новим наставником може стати Валерій Кривенцов, який в УПЛ очолював «Металіст 1925».

Відбуваються зміни і складах команд УПЛ. Новачком «Ворскли» на правах оренди в «Шахтарі» встав Віктор Корнієнко. Раніше він провів за «Маріуполь» та «Шахтар» в чемпіонатах 41 гру, забивши 2 голи. У 2021 році провів в складі збірної України 2 гри, забивши один гол. «Кривбас» оголосив про підписання контракту з івуарійським півзахисником Жаном По. 26-річний гравець підписав контракт з криворізьким клубом терміном на один рік.

Тим часом львівські «Карпат», які у Першій лізі ведуть боротьбу за путівку в УПЛ, здобули перемогу над «Металістом» з рахунком 3:0. У карпатівців голи забивали Амбросій Чачуа, Єгор Демченко та Артур Рябов. Підопічні Мирона Маркевича та «Нива» (Бузова, Київська область) після 5-ти турів набрали по 13 очок і очолюють турнірну таблицю групи «А».

Схожі новини