Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Притік легіонерів до України продовжується

Новий сезон української Прем'єр-ліги (УПЛ) розпочався, але трансферні перестановки в складах команд продовжуються. Новачками діючого чемпіона України «Шахтаря» стали ще два футболісти-легіонери

Бразильський новачок «Шахтаря» Егіналдо незабаром може дебютувати в УПЛ. Фото shakhtar.com
Бразильський новачок «Шахтаря» Егіналдо незабаром може дебютувати в УПЛ. Фото shakhtar.com

У стартовій грі нового сезону проти «Металіста 1925» в складі «Шахтаря» дебютувало три новачки-легіонери — бразильці Невертон, Педріньйо та еквадорець Кастілло. Згодом «Шахтар» оголосив про підписання контракту з бразильським 18-річним півзахисником Егіналдо, який перебрався в українську команду з «Васку да Гама». Цей трансфер оцінюється у 3,5 — 4 мільйони євро.

Також новачком «гірників» став і 20-річний ізраїльський захисник Став Лемкін, який перейшов з «Хапоеля» (Тель-Авів). За неофіційною інформацією сума трансферу становила 1,2 мільйона євро. Якщо за «Шахтар» раніше виступало вже 38 (!) бразильців, то з Ізраїлю був лише один представник — Манор Соломон, який провів за донецький клуб 106 ігор (22 голи).

З’явився новий бразилець і у «Ворсклі» — 20-річний нападник Тьягіньо, який виступатиме за полтавчан на правах оренди. Останнім клубом новачка команди Віктора Скрипника був «Гуарані де Пальоса». У першому турі нового чемпіонату в основному складі «Динамо» дебютували Володимир Бражко, який перейшов із «Зорі» та Крістіан Біловар (АЕЛ, Кіпр). Обидва гравці раніше виступали за юнацькі команди динамівців.

Тим часом львівські «Карпати» провели першу гру нового сезону у Першій лізі. Підопічні Мирона Маркевича на стадіоні «Україна» з рахунком 1:0 перемогли новачка Першої ліги ФК «Хуст». Переможний гол забив Євген Підлепенець. В середу, 2 серпня, «Карпати» в Івано-Франківську зіграють матч 2-го попереднього етапу Кубка України «Прикарпаття».

Схожі новини