Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відкриття у Львові нового сезону в УПЛ — на «Україні»

У суботу, 29 липня, «Рух» на стадіоні «Україна» в рамках стартового, 1-го, туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) сезону-2023/2024 прийматиме «Зорю» (початок о 15.00 год, матч без глядачів). Рухівці єдину перемогу над луганським клубом здобули саме на цьому львівському стадіоні

Фрагмент матчу «Рух» - «Зоря», який відбувся 9 вересня 2022 року на стадіоні «Україна». В атаці нападник рухівців Таллес, який забив три голи луганському клубу. Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Зоря», який відбувся 9 вересня 2022 року на стадіоні «Україна». В атаці нападник рухівців Таллес, який забив три голи луганському клубу. Фото upl.ua

«Рух» та «Зоря» провели п’ять ігор в УПЛ, в яких тричі перемога була на боці луганців і по разу були зафіксовані нічия та перемога «жовто-чорних». При цьому рухівці пропускають голи у всіх особистих матчах з луганським клубом. «Рух» однієї з двох своїх найбільших поразок в УПЛ зазнав саме від Зорі - 0:4 (25.10.2020 р.). «Рух» востаннє приймав «Зорю» 9 вересня 2022 року, коли було зафіксовано перемогу господарів поля з рахунком 3:1. Героєм матчу став бразилець Таллес, який оформив перший і єдиний наразі хет-трик «Руху» в УПЛ.

До нового протистояння суперники підійшли з клубними серіалами. Безпрограшна клубна рекордна домашня серія «Руху» триває 6 ігор: дві перемоги та чотири нічиї. А безнічийна серія «Зорі» продовжується 15 ігор: 12 перемог та 3 поразки. Луганський клуб може 140-й раз зіграти внічию в УПЛ, а «Рух» — зазнати 30-ї поразки в чемпіонатах.

Тож «Рух» при головному тренеру Віталію Пономарьову вдома ще не програвав — у 6-ти іграх. На стадіоні «Україна» відбудеться дебют Ненада Лалатовіча («Зоря») в статусі головного тренера клубу УПЛ, де він в статусі гравця «Шахтаря» провів 14 ігор. Рухівець Ростислав Лях може провести 50-й матч в УПЛ. Раніше «Рух» на стадіоні Україна провів 10 ігор: три перемоги, дві нічиї та п’ять поразок, різниця м’ячів 12−16. «Рух» надалі планує свої домашні матчі чемпіонату та Кубку України грати на «Арені Львів». Наразі, після зміни газону, нове поле ще не готове для проведення поєдинків.

На відміну від «Руху» під час літнього міжсезоння в складі «Зорі» відбулося більше кадрових змін. З «Карпат» повернувся Юрій Тлумак, а з «Чорноморця» — Даниїл Алефіренко. Новачками «чорно-білих» стали Владислав Бугай — зі «Львова», Антон Боль та Олександр Яцик — з «Динамо».

Тим часом у сьогодні, 28 липня, львівські «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича проведуть першу гру нового сезону у Першій лізі. На стадіоні «Україна» «зелено-білі» прийматимуть новачка Першої ліги ФК «Хуст» (початок о 17.00 год, матч без глядачів).

Схожі новини