Передплата 2024 «Добра кухня»

У «Шахтарі» — черговий бразилець

Перед стартом нового сезону в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) продовжуються відбуватися трансфери гравців. Новачком чемпіона України «Шахтаря» став 21-річний бразильський захисник Педріньйо

Бразильський новачок «Шахтаря» Педріньйо. Фото shakhtar.com
Бразильський новачок «Шахтаря» Педріньйо. Фото shakhtar.com

Попереднім клубом Педріньйо був бразильський «Атлетіко Паранаенсе», а зараз новачок «гірників» підписав з донецьким клубом контракт на п’ять років. Раніше в УПЛ за «Шахтар» виступало вже 36 (!)бразильських легіонерів. Під час нідерландських зборів заключний спаринг підопічних Патріка ван Леувена відбудеться 22 липня — з місцевим «Утрехтом».

Після оренди в бельгійському клубі «Кортрейк» до «Руху» повернувся захисник Олексій Сич, який раніше провів за рухівців 18 ігор. Новачком «Металіста 1925» став один з кращих бомбардирів минулого сезону у першій лізі Олексій Сидоров із запорізького «Металурга». Також з нижчого дивізіону до УПЛ перебрався і капітан «Буковини» Василь Гакман, який став гравцем «Вересу». Команду Сергія Лавриненка поповнили і два бразильці - Жуліо Сезар та Яко Сікейра Аугусто, які є вихованцями «Корінтіансу».

У вівторок, 25 липня, «Дніпро-1» відкриє для українських клубів новий єврокубковий сезон. Підопічні Олександра Кучера у словацькому Кошіце у межах другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів прийматимуть грецький «Панатінаїкос». Черговим новачком «Дніпра-1» став 18-річний бразильський півзахисник Вітіньо, який виступатиме за дніпрян на правах оренди в «Атлетіко Мінейро».

Визначилися з новим клубом ще два гравці"Львова", який вилетів з УПЛ. Відтепер вихованці львівського футболу півзахисник Артур Ременяк та воротар Ілля Ольховий виступатимуть за команду Володимира Шарана «Минай». В складі закарпатців на правах оренди гратиме і Єгор Гунічєв з «Олександрії».

Ряди «Кривбасу» поповнив хорватський півзахисник Хрвоє Іліч, який виступав за «Хапоель» (Тель-Авів). Новачками «Олександрії» стали Олександр Бєляєв, який захищав кольори «Львова» та Родіон Плакса з «Чорноморця». Президент новачка УПЛ «Полісся» Геннадій Буткевич та знаменитий боксер Олександр Усик (!) підписали угоду щодо футбольної співпраці на один рік.

Відбуваються і чергові контрольні матчі клубів УПЛ. «Динамо» під час австрійських зборів з рахунком 1:0 здолало «Аль-Гіляль» (Саудівська Аравія) та розгромило «Аустрію Клагенфурт» — 9:0. «Ворскла» під час зборів у Польщі перемогла місцеву «Полонію» (Лазиська-Гурне) з рахунком 4:1. Підопічні Віктора Скрипника 21 липня зустрінуться ще з ГКС «Рекорд» (Бельсько-Бяла), а 27 липня у місті Тихи в рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій прийматимуть грузинський клуб «Діла».

Схожі новини