Передплата 2024 «Добрий господар»

«Цей трофей присвячую Україні»

20-річна тенісистка Марта Костюк виграла перший титул WTA

Фото ЕРА
Фото ЕРА

У фіналі тенісного турніру категорії WTA 250 в Остіні (США, Техас) українка Марта Костюк перемогла росіянку Грачову — 6:3, 7:5. Завдяки цьому тріумфу киянка (на фото) увійшла до топ-40 світового рейтингу.

Із грачовою, що виступа­ла на «хардових» кортах Ості­на як тенісистка «без прапо­ра», Костюк зустрічалася уже вшосте. І вчетверте перемо­гла, перервавши серію з трьох поразок поспіль у поєдинках із представницями країни-агре­сора.

Перемога в Остіні стала най­більшим успіхом Марти у її до­рослій кар'єрі. (На юніорсько­му рівні Костюк вигравала престижний Australian Open). «Кожному, хто на трибунах, хто дивився цей матч, особли­во всім в Україні, хочу сказа­ти „Слава Україні!“, — заявила 20-річна тенісистка на церемо­нії нагородження. — Хочу при­святити цей трофей Україні, людям, які зараз борються й помирають».

На турнірі в Техасі Мар­та Костюк продемонструва­ла справді чемпіонський теніс. Зокрема, у півфіналі україн­ка здолала американку Деніель Коллінз, яка 2021 року виходи­ла до фіналу Australian Open у Мельбурні (6:4, 6:3). До речі, це була перша перемога Костюк у п’ятому для неї півфіналі турніру WTA (Жіночої тенісної асоціації).

Перемога в Остіні дозволи­ла Марті Костюк просунутися у рейтингу WTA — з 52-го на 40-ве місце.

А найвище серед українок у світовому рейтингу стоїть Ан­геліна Калініна, яка зараз 29-та.

Схожі новини