Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ангеліна Калініна — у топ-40 світового рейтингу

Українська тенісистка вперше у кар'єрі виграла турнір WTA

Ангеліна Калініна. Фото Instagram
Ангеліна Калініна. Фото Instagram

Українська тенісистка Ангеліна Калініна стала чемпіонкою на змаганнях категорії WTA 125 у французькому Ліможі. У фіналі Калініна перемогла Клару Таусон із Данії - 6:3, 5:7, 6:4. Це перший для Ангеліни тріумф на турнірах WTA (Жіночої тенісної асоціації).

Перед Ліможем Ангелі­на Калініна грала у Франції на турнірі WTA 125 в Анже, де ді­йшла до півфіналу, обігравши, зокрема, ту саму Таусон і титу­ловану американку Софію Ке­нін. А у Ліможі українка, крім Таусон у фіналі, перемогла француженок Кароль Монне й Дженні Лім, сильну китаян­ку Чжан Шуай (6:3, 6:1), «сіяну» під першим номером, і у півфі­налі не зручну для себе росіян­ку Блінкову (7:5, 6:4), якій рані­ше поступалася аж п’ять разів поспіль.

Виграш у Чжан Шуай став для Калініної сьомою у сезоні перемогою над тенісистками з топ-30 рейтингу WTA. Успіш­ні виступи на кортах Франції не лише допомогли Ангеліні під­нятися у цьому рейтингу (з 53-го на 39-те місце), а й дають надію на впевнену гру укра­їнки на престижному турнірі Australian Open, який невдовзі стартує у Мельбурні.

А тим часом…

На турнірі в Ліможі від­значилася й українка Марта Костюк, яка разом із Окса­ною Калашниковою (Гру­зія) стала переможницею у парному розряді. У фіна­лі українсько-грузинський дует переміг британок Алі­сію Барнетт і Олівію Ніколз — 7:5, 6:1.

Схожі новини