Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Повернення Йовічевіча на «Україну»

У п’ятницю, 2 вересня, в рамках 3-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Рух» на полі стадіону «Україна» за відсутності глядачів прийматиме «Шахтар» (початок — о 17.00 год). «Львів» в неділю у Києві в статусі гостей протистоятиме «Кривбасу» (початок — о 17.00 год)

Підготовка «Руху» під керівництвом головного тренера Леоніда Кучука (в центрі) до матчу з «Шахтарем». Фото fcrukh.com
Підготовка «Руху» під керівництвом головного тренера Леоніда Кучука (в центрі) до матчу з «Шахтарем». Фото fcrukh.com

Для хорватського головного тренера «Шахтаря» Ігоря Йовічевіча поле стадіону «Україна» добре знайоме. Свого часу, у 2003 році, він виступав тут за «Карпати», провівши за львівську команду 27 ігор (2 голи), а у 2014−2015 роках був головним тренером «зелено-білих» (42 гри). Перші дві гри нового чемпіонату «Шахтар» в ролі господарів провів у Києві, і виїзд до Львова стане для підопічних Йовічевіча першим виїзним у цьому сезоні. А вже 6 вересня «гірники» стартують у груповому турнірі Ліги чемпіонів у виїзному матчі проти німецького «Лейпціга».

Історія зустрічей «Руху» та «Шахтаря» нараховує лише 3 матчі, в яких рухівці один раз зіграли внічию та двічі поступилися. Востаннє «жовто-чорні» приймали «гірників» 23 вересня 2020 року, на «Арені Львів», і зіграли внічию 1:1. Тоді біля керма «Руху» ще перебував Іван Федик, і його підопічні повели в рахунку — після автоголу Степаненка на початку другого тайму. Проте «Шахтар», діями якого тоді ще керував Луїш Каштру, зуміли уникнути поразки — після влучного удару досвідченого Марлоса.

Щодо цифр навколо матчу. У п’ятницю для «Шахтаря» гра у Львові стане 450-ю в УПЛ на полях суперників. Безпрограшна серія донецького клубу в чемпіонатах триває вже 17 ігор: 14 перемог та 3 нічиї. «Рух» не перемагає в УПЛ чотири гри поспіль: дві нічиї та дві поразки. Ветеран «гірників» Андрій П’ятов в складі «Шахтаря» може провести 300-й матч в УПЛ.

Як і «Рух», наразі не відкрив лік своїх очок у новому чемпіонаті і «Львів», який у першій грі хоч по ходу гри і перемагав «Зорю», але в підсумку зазнав безвольної поразки — 2:3. У Києві на команду Олега Дулуба чекає напружений поєдинок, бо їх суперники з «Кривбасу» у перших двох турах зазнали поразок, не зумівши забити бодай одного голу. Так що підопічні Юрія Вернидуба налаштовані на перемогу у першій в історії зустрічі зі «Львовом».

"Кривбас" на своєму полі не програє в УПЛ 6 матчів підряд: 4 перемоги та 2 нічиї. Гольовий гостьовий клубний рекордний серіал «Львова» в чемпіонатах триває 5 ігор — 6 голів. З особливим настроєм готується до поєдинку новачок «Кривбасу» Якімець, який у минулому сезоні виступав саме за «Львів».

Тим часом львівські «Карпати» після впевненої перемоги у стартовій грі у Першій лізі над ФСК «Маріуполь» (3:0), в неділю, 4 вересня, у Тернополі гратимуть проти місцевої «Ниви» (початок — о 17.00 год). До речі, тернополян тренує колишній гравець «Карпат» Андрій Купцов. Місяць тому суперники у товариській грі зустрічалися у Львові, і тоді перемога була на боці «Карпат» — 1:0.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень