Передплата 2024 «Добра кухня»

Дебютна гра «Львова» у новому сезоні

У суботу, 27 серпня, до змагань української Прем'єр-ліги (УПЛ) приєднується і ПФК «Львів», який на полі львівського стадіону СКІФ за відсутності глядачів прийматиме недавнього учасника Ліги конференцій «Зорю» (початок — о 13.00 год). «Рух» в неділю у Ковалівці протистоятиме місцевому «Колосу» (початок — о 13.00 год)

Під час презентації нової форми ПФК «Львів» в історичній частині Львова. Фото lvivfc.com
Під час презентації нової форми ПФК «Львів» в історичній частині Львова. Фото lvivfc.com

Перед стартом у новому чемпіонаті «Львів» презентував два нових комплектах форми, а також підписав контракти з чотирма новачками.

Півзахисник Віталій Бойко вже має досвід виступів в УПЛ, де провів за «Минай» 8 ігор. Ще один півзахисник Артем Мильченко у минулому сезоні виступав у першій лізі за «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні), де провів 18 ігор (2 голи) і може в суботу дебютувати в УПЛ. З «Гірника-Спорту» перебрався до Львова і захисник Роман Никитюк, який свого часу в складі «Волині» провів в УПЛ 30 ігор. До речі, раніше Никитюк виступав за інший львівський клуб «Рух», провівши за рухівців у першій лізі 29 ігор (5 голів). Виступатиме за «Львів» і вихованець львівського футболу, півзахисник Андрій Якимів, який в УПЛ в складі кам’янської «Сталі» та «Десни» відіграв 31 матч (1 гол).

Раніше «Львів» лише один раз у 13-ти матчах чемпіонатів перемагав луганський клуб і сталася ця подія в попередній зустрічі суперників, яка відбулася 20 листопада минулого року на «Арені Львів». Вже на першій (!) хвилині гри Шина вивів містян вперед, згодом захисник «Зорі» Ловро Цвек «зрізав» м’яч у власні ворота, а в другому таймі автором єдиного голу гостей став Максим Луньов.

«Зоря» останній раз програвала в УПЛ в гостях саме у цій грі зі «Львовом», а зараз може здобути 80-ту гостьову перемогу. Гольова серія луганського клубу в УПЛ з 2 серпня минулого року триває 18 ігор — 40 м’ячів. Для нового нідерландського керманича «Зорі» Патріка ван Леувена це буде перша гра його команди на полі суперника.

«Рух» у першому турі на стадіоні «Україна» провів затяжний матч з «Металістом», який через 3 (!) повітряні тривоги розтягнувся на більше ніж чотири (!) години та ще й завершився поразкою рухівців — 1:2. Тож до Ковалівки підопічні Леоніда Кучука їдуть за перемогою. Цікаво, що «Рух» у попередніх двох гостьових матчах з «Колосом» не програвав: перемога та нічия, яка зафіксована 15 серпня минулого року. Тоді рухівці повели в рахунку — після голу Андрія Борячука, на що ковалівці відповіли влучним ударом Євгенія Новака.

До нового протистояння «Колос» підійшов з переможною клубною рекордною серією, яка триває 4 гри. Загалом гравці Колосу забивають голи в УПЛ впродовж рекордних для клубу 7-ми ігор — 8 голів. «Рух» же не перемагає в чемпіонатах 3 гри поспіль: дві нічиї та поразка.

Тим часом у Львові цими вихідними відбудуться ще два матчі і також без глядачів — згідно з регламентом змагань. У суботу львівські «Карпати» проведуть першу гру у Першій лізі проти ФСК «Маріуполь», створеного на базі друголігового клубу «Яруд» (початок — о 16.00 год). А в неділю, 27 серпня, відбудеться перша у цьому році гра на «Арені Львів», де в рамках УПЛ «Динамо» в статусі господарів поля прийматиме «Дніпро-1» (початок — о 17.00 год).

Схожі новини