Передплата 2024 «Добра кухня»

Новий чемпіонат відкриється у Києві

Дирекція української Прем'єр-ліги (УПЛ) затвердила календар першого кола нового сезону-2022/2023, а також дати та початок матчів першого туру

Перша гра чемпіонату відбудеться 23 серпня у Києві, де на поле НСК «Олімпійський» за відсутності глядачів вийдуть гравці «Шахтаря» та «Металіста 1925».

Готуючись до старту у новому 32-му чемпіонаті України, «Шахтар» під час словенських зборів за один день провів два контрольні матчі з одним і тим же суперником. Спочатку підопічні Ігоря Йовічевіча перемогли клуб «Аль-Фатех» (Саудівська Аравія) з рахунком 5:0, а згодом поступилися — 1:3. 18 серпня «гірники» вперше від початку повномасштабної війни продовжили підготовку в Україні, зібравшись на базі «Святошин». «Металіст 1925» перед матчем з «Шахтарем» в заключному спарингу переміг запорізький «Металург» — 2:0.

«Ворскла» після вильоту з Ліги конференцій добряче «розім'ялася» на аматорській команді «Севлюш», яку полтавці розгромили з рахунком 10:1. «Олександрія» зуміла здолати новачка першої ліги черкаський ЛНЗ з рахунком 1:0. А в поєдинку двох клубів УПЛ «Колос» — «Чорноморець» переможця визначено не було — нічия 1:1.

Деякі клуби продовжують поповнюватися і новачками. Зі «Львова» до «Кривбасу» перебрався захисник Володимир Якімець, який провів в УПЛ 43 гри (1 гол). Гравцем «Вересу» став захисник Семен Вовченко, який у першій лізі в складі тернопільської «Ниви» провів 45 ігор (3 голи). Закарпатський «Минай» підписав контракт з досвідченим захисником Дмитром Нємчаніновим, який у минулому сезоні виступав за «Верес» і в складі різних клубів провів в УПЛ 110 ігор (4 голи). Перед стартом у новому чемпіонаті «Минай» впевнено переміг земляків з друголігового «Хусту» — 4:0.

На львівському стадіоні «Україна», готуючись до старту у першій лізі, «Карпати» в заключному товариському матчі з рахунком 0:1 поступилися чотириразовому чемпіону Львівщини «Юності» (Верхня/Нижня Білка). Перший же офіційний матч у новому сезоні «Карпати» проведуть у суботу, 27 серпня, у Львові проти ФСК «Маріуполь».

Схожі новини