Передплата 2024 «Добрий господар»

З думкою про офіційні матчі нового сезону в УПЛ

Затяжне міжсезоння в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) вийшло на фінішну пряму, і вже на 23 серпня запланований старт нового сезону-2022/23. Сформовані календарі УПЛ, а також у першій та другій лігах вітчизняного футболу

Готуючись до старту у новому чемпіонаті, у Винниках зустрілися два представники УПЛ, і «Рух» здобув перемогу над «Вересом» з рахунком 2:0. В команді Леоніда Кучука голами відзначилися Юрій Климчук та бразилець Таллес. «Львів» у суботу мав зіграти товариську гру з аматорським клубом Львівщини «Корміл» (Давидів), але через погодні умови матч був скасований.

«Зоря» після вильоту з Ліги конференцій в гостях розгромила польський «Рашин» з рахунком 10:0, причому покер (4 голи за гру) оформив Назарій Русин. Результативним виявився і спаринг «Минай» — «Ворскла», який завершився перемогою полтавчан з рахунком 5:1. Нагадаємо, що «Ворскла» раніше також зійшла з дистанції Ліги конференцій. Новачком «Минаю» став 22-річний півзахисник Назарій Воробчак, який в складі «Прикарпаття» провів у першій лізі 57 ігор (5 голів).

«Металіст» в Іспанії провів благодійний матч проти «Депортіво» (Ла-Корунья). Після дублю Євгена Підлепенця вели в рахунку, але в підсумку поступилися — 2:4. Ще два клуби «Кривбас» та «Інгулець» у товариській грі переможця не виявили — нічия 1:1.

Визначився з домашньою ареною «Дніпро-1», який в статусі господарів поля прийматиме суперників в Ужгороді. Наразі «Дніпро-1» готується до сезону у Словаччині. Перше тренування з новою командою провів новачок дніпрян — аргентинський захисник Еміліано Пуріта. Нагадаємо, що на «Дніпро-1», яке влітку очолив Олександр Кучер, чекають матчі плей-офф раунду Ліги Європи проти кіпрського «АЕКу» — 18 та 25 серпня.

На львівському стадіоні «Україна», готуючись до старту у першій лізі, «Карпати» з рахунком 1:0 здолали своїх майбутніх суперників по групі «А» івано-франківське «Прикарпаття». Переможний гол забив Олександр Климець. У середу, 17 серпня, підопічні Андрія Тлумака зіграють заключний контрольний матч з аматорським клубом Львівщини «Юність» (Верхня/Нижня Білка). Перший же офіційний матч у новому сезоні «Карпати» проведуть 23 серпня у Львові проти ФСК «Маріуполь», який був нещодавно створений на базі команди другої ліги «Яруд».

Нагадаємо, що матчі нового чемпіонату у всіх лігах у воєнний час пройдуть без вболівальників з дотриманням усіх вимог безпеки. УПЛ повідомила, що створено єдиний телевізійний пул, за що проголосувала більшість клубів. Офіційним транслятором УПЛ стала міжнародна телекомпанія Setanta Sports. Контракт розраховано на 3 сезони, сума контракту становить 16,2 млн доларів.

Схожі новини