Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Шахтар» базуватиметься у Варшаві

«Шахтар», який готується до старту у новому чемпіонаті, підписав до листопада цього року договір оренди та обслуговування з тренувальним центром «Легії» у Варшаві

Нагадаємо, що до переїзду за кордон «Шахтар» тренувався в Києві на олімпійській базі «Святошин». У Варшаві на стадіоні «Легії» «гірники» прийматимуть суперників у Лізі чемпіонів, а гравці «Шахтаря» віком до 19 років проведуть домашні матчі юнацької Ліги чемпіонів саме на тренувальному центрі цього польського клубу. Матчі ж нового чемпіонату-2022/2023 підопічні Ігоря Йовічевіча гратимуть в Україні. Офіційно календаря чемпіонату ще не затверджено, але за деякими даними матч-відкриття нового сезону УПЛ відбудеться 23 серпня у Києві на НСК «Олімпійський» і це буде гра за участю «Шахтаря».

В новому сезоні «Шахтар» після масового від’їзду своїх легіонерів буде виступати суттєво оновленим складом. Нещодавно клуб залишив бразильський ветеран донецького клубу 32-річний захисник Ісмаілі, який у 2013-2021 роках провів за «Шахтар» у всіх турнірах 228 ігор (16 голів). Під час нідерландських зборів «гірники» зіграли внічию з місцевим клубом «Утрехт» - 2:2. 7 серпня в Римі запланована товариська гра «Шахтаря» з місцевою «Ромою».

Відбуваються контрольні матчі та кадрові зміни і в інших клубах УПЛ. «Динамо» у благодійному маті в гостях поступилося англійському «Евертону» з рахунком 0:3. Матч закінчився символічним пенальті, який не увійшов в протокол матчу, у виконанні вболівальника «Евертона» Пола Стреттона. Воротар динамівців Денис Бойко дозволив фанату реалізувати 11-метровий удар. Як потім з’ясувалося «Евертон» так оригінально нагородив свого вболівальника, який допомагав українським біженцям.

У львівському дербі «Рух» - «Львів» з рахунком 1:0 перемогли «містяни» після влучного удару Владислава Бугая, який у минулому сезоні виступав за «Чорноморець». «Металіст 1925» залишив Юрій Батюшин, який став гравцем грузинської «Діли». Сам харківський клуб в рамках підготовки до нового сезону зіграв внічию з «Чорноморцем» - 0:0.

Тим часом контракти з «Карпатами», які готуються до старту у Першій лізі, підписало ще 6 футболістів. Це 23-річні півзахисники брати-близнюки Іван та Микола Когути, який виступали за «Агробізнес» (Волочиськ). Раніше, у 2010 році, за «Карпати» вже виступали брати-близнюки – Борис та Григорій Баранці. Лівий захисник 20-річний Олег Лень у минулому чемпіонаті виступав у Першій лізі за «Прикарпаття». Півзахисник 25-річний Юрій Репета виступав у Прем’єр-лізі Львівської області за «Фенікс-Стефано» (Підмонастир). 28-річний захисник Ігор Дуць донедавна грав за казахський «Окжетпес». Воротар 25-річний Дмитро Фастов в минулому сезоні виступав за «ЛНЗ» (Черкаси).

Усі новачки можуть бути задіяні у середу, 3 серпня, коли «Карпати» на стадіоні «Україна» зіграють контрольний матч з тернопільською «Нивою». Це клуб Першої ліги, який в жовтні минулого року очолив колишній гравець «Карпат» Андрій Купцов.

Схожі новини