Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Михайличенко повернувся в УПЛ

Триває підготовка клубів української Прем’єр-ліги (УПЛ) до старту у новому чемпіонаті (23 серпня). Під час міжсезоння кількість трансферів гравців та контрольних матчів постійно збільшується

«Шахтар» під керівництвом Ігоря Йовічевіча в ході нідерландських зборів провів благодійний матч і поступився місцевому «Аяксу» (Амстердам) з рахунком 1:3. В складі «Шахтаря» відзначився Михайло Мудрик. У цій грі було задіяно багато гравців, які в минулому сезоні виступали в різних клубах на правах оренди, зокрема, Петро Стасюк, Олександр Драмбаєв, Максим Чех, Олег Очеретько, Андрій Кулаков, Дмитро Топалов (усі – «Маріуполь») та Дмитро Криськів («Металіст 1925»). Нещодавно новачком «Шахтаря» став 25-річний півзахисник Богдан Михайличенко, якого «гірники» взяли в оренду з бельгійського «Андерлехта». Вихованець київського «Динамо» Михайличенко провів 6 ігор за національну збірну України, а в УПЛ в складі «Динамо», кам’янської «Сталі» та «Зорі» - 67 матчів (3 голи). 30 липня «Шахтар» зіграє з «Утрехтом».

«Динамо» після напруженої перемоги в 2-му раунді Ліги чемпіонів над «Фенербахче» вирушило до Ліверпуля на матч з «Евертоном», який запланований 29 липня. «Кривбас» під час зборів на Закарпатті здобув свою першу перемогу під керівництвом Юрія Вернидуба. Криворіжці з рахунком 3:1 здолали місцевий «Минай», який в серпні дебютує в УПЛ під керівництвом нового головного тренера Володимира Шарана.

«Зоря» під час зборів у Польщі готується до старту у 3-му раунді Ліги конференції, який луганський клуб в статусі господарів поля проведе 4 серпня в Любліні проти румунського клубу «Університатя» (Крайова). Підопічні Патріка ван Леувена з хокейним рахунком 5:3 перемогли житомирське «Полісся».

«Олександрія» та «Інгулець» провели результативний контрольний матч, який завершився бойовою нічиєю – 3:3. «Колос» з рахунком 2:0 здолав «Дружбу» (Мирівка, Київська область). «Металіст-1925» також переміг аматорську команду «Штурм» (Іванків) – 1:0. На перегляді в ФК «Львів» перебувають півзахисники Михайло Шишка та Андрій Якимів, які виступав за «Інгулець». До команди «містян», яку очолює Олег Дулуб, може приєднатися і Антон Калайтан, який у Першій лізі виступав за «Металіст 1925» та «Олімпік».

Тим часом львівські «Карпати» також готуються до дебюту у Першій лізі і на стадіоні «Україна» з рахунком 5:0 перемогли одну з кращих команд Прем’єр-ліги Львівської області ФК «Миколаїв». Серед підопічних Андрія Тлумака голи забивали Денис Кожанов, Ростислав Тарануха, Амбросій Чачуа, Артур Шах та Владислав Приймак.

Схожі новини