Передплата 2024 ВЗ

Міжсезоння в УПЛ набирає обертів

Продовжується підготовка клубів української Прем’єр-ліги (УПЛ) до нового, 32-го за ліком, чемпіонату, старт якого запланований на 23 серпня. У розпалі традиційні під час міжсезоння трансфери гравців та контрольні матчі наших клубів

«Шахтар» залишив черговий бразильський легіонер, захисник Додо, який продовжить кар’єру в італійській «Фіорентині». За деякими даними донецький клуб отримає за гравця 14,5 мільйона євро та 3,5 мільйона євро можливих бонусів. Додо перебрався до «Шахтаря» на початку 2018 року з бразильської «Куритиби» і відтоді провів за донецький клуб у всіх турнірах 97 ігор (5 голів).

«Гірники» під керівництвом Ігоря Йовічевіча в ході нідерландських зборів завершили перший контрольний матч з місцевою «Фортуною» (Сіттард) з рахунком 3:3. В складі «Шахтаря» дебютував хорватський новачок Невен Джурасек, який у минулому сезоні на правах оренди в загребського «Динамо» виступав за «Дніпро-1». 26 липня «Шахтар» в Амстердамі проведе благодійний матч з «Аяксом».

«Верес» у Львові зустрічався з «Карпатами» і напружений поєдинок завершився внічию 1:1. В складі «зелено-білих» відзначився Юрій Репета, а в «червоно-чорних» - Геннадій Пасіч. За «Карпати», до речі, виступав колишній захисник «Вересу» 26-річний захисник Дмитро Махєв, який вже підписав контракт з львівським клубом. Після «Карпат» рівненський клуб в гостях поступився угорському клубу «Дебрецен» - 0:1.

«Рух» провів черговий контрольний матч у Польщі і з рахунком 2:4 поступився «Гурніку» (Забже). Серед підопічних Леоніда Кучука голи забивали бразилець Таллес та Василь Руніч. Юніори «Руху», які цього року дебютуватимуть у Юнацькій лізі УЄФА, посіли третє місце на міжнародному турнірі Zlaty Kahan у Чехії. ФК «Львів» у Брюховичах не зумів здолати чемпіона Львівської області «Юність» (Верхня/Нижня Білка) – нічия 0:0. На перегляді в команді «містян» декілька гравців, прізвища яких наразі не афішуються.

Продовжують відбуватися зміни в «Металісті», який повернувся в УПЛ після шестирічної перерви. Харків’яни під керівництвом виконуючого обов’язки Олега Ратія в неділю під час турецьких зборів не зуміли перемогти місцевий «Денізліспор» - нічия 0:0. В УПЛ ми не побачимо англійського легіонера харківського клубу Кадіма Харріса, який в минулому сезоні провів за «Металіст» 13 ігор (1 гол), а недавно став гравцем турецького «Самсунспора».

«Ворсклу» покинув люксембуржець Олів’є Тілль, а його брат Венсан залишився у полтавському клубі, де недавно дебютував у матчі Ліги конференцій проти шведського клубу АІК. «Чорноморець» у Києві не зумів перемогти першолігову «Оболонь» - нічия 0:0. За «моряків» виступав нападник Назарій Русин, якого у минулому сезоні в «Динамо» орендувало «Дніпро-1». З «Десни» перебався до німецької «Баварії» (Хоф) захисник Вадим Жук.

Тим часом на Закарпатті, на арені «Минай» відбувся благодійний матч на підтримку ЗСУ «Збірна легенд» - «Збірна зірок». За збірну легенд українського футболу, яка перемогла з рахунком 8:7, виступали Мирон Маркевич, Ігор Бєланов, Олександр Шовковський, Даріо Срна, Руслан Ротань, Владислав Ващук, Андрій Русол, Євген Селезньов, Артем Федецький, Тарас Михалик, Василь Кобін, Валентин Слюсар, Адріан Пуканич, Михайло Кополовець та Олексій Полянський. Було зібрано біля одного мільйона гривень.

Схожі новини