Передплата 2024 «Добра кухня»

Парад тренерських призначень в УПЛ

Триває підготовка клубів української Прем’єр-ліги (УПЛ) до нового чемпіонату, старт якого запланований на 23 серпня, день Державного прапора України

Крім традиційних під час міжсезоння міграцій гравців відбулися і зміни на тренерських містках одразу трьох (!) клубів.

Замість італійця Роберто Де Дзербі новим головним тренером «Шахтаря» став 48-річний хорват Ігор Йовічевіч, який вже має досвід роботи з двома клубами УПЛ – «Карпатами» та «Дніпром-1» (всього – 83 гри). За словами директора «Шахтаря» з футболу Даріо Срни, якого деякі ЗМІ також сватали на посаду головного тренера, саме досвід роботи в Україні був вирішальним при визначенні нового керманича «гірників». До тренерського штабу увійшли Юрій Беньо та Андрій Ханас, з якими Йовічевіч добре знайомий ще за часів роботи в «Карпатах». Перший етап зборів «Шахтаря» пройде в Роотердамі до 30 липня. Заплановано три благодійні матчі з нідерландськими клубами: 22 липня – «Фортуною Сіттард», 26 липня «Аяксом» та 30 липня – «Утрехтом».

Замість Ігоря Йовічевіча до «Дніпра-1» перейшов головний тренер «Металіста» Олександр Кучер. Кошти, отримані від переходу будуть спрямовані на розвиток харківського клубу. Дніпряни, які представлятимуть Україну у Лізі Європи, під час зборів у Словенії з рахунком 2:4 поступилися клубу «Аріс» з Кіпру. За «Дніпро-1» не грав 18-річний Єгор Ярмолюк, який підписав трирічний контракт з англійським клубом «Брентфорд».

Виконуючим обов’язки головного тренера «Металіста» призначено 52-річного Олега Ратія, який працював в академії «Металіста». Свого часу Ратій в статусі захисника в складі «Кременя», запорізького «Металурга», «Олександрії» та «Волині» провів в УПЛ 226 ігор (14 голів). Одним з помічником Ратія буде Олександр Призетко, який наразі не може обіймати посаду головного тренера через відсутність відповідно ліцензії. Спортивним директором «Металіста» призначено Василя Кобіна, який на початку минулого сезону очолював «Минай». Новачками «Металіста» стали Дмитро Коркішко (останній клуб – казахський «Актобе»), Данило Книш («Минай») та Руслан Бабенко («Полісся»).

«Динамо» під час зборів у французькому місті Бургуен-Жальє протягом одного дня двома складами зіграло з «Ліоном». Спочатку динамівці перемогли з рахунком 3:1, а згодом перемога була на боці французів – 3:0.

До «Ворскли» повернувся кращий бомбардир полтавчан у минулому чемпіонаті люксембуржець Олівьє Тілль (8 голів). І Тілль вже встиг оформити дубль у товариській грі з представником Польщі «Легіоновією» (Легьоново), якого команда Віктора Скрипника перемогла з рахунком 7:0. До угорського «Залаегерсегу» на правах оренди перейшов бразильський легіонер «Колосу» Дієго Сантос Каріока.

«Рух» у суботу, 16 липня, проведе чергові товариські матчі. Суперниками підопічних Леоніда Кучука на базі академії футболу у Винниках стануть представник чемпіонату Львівської області «Миколаїв» та команда першої ліги України «Нива» Вінниця.

Схожі новини