Передплата 2024 ВЗ

Роберто Де Дзербі залишив «Шахтар»

Італійський головний тренер, 43-річний Роберто Де Дзербі та «Шахтар» ухвалили взаємне рішення про завершення співпраці. Де Дзербі очолював «гірників» з липня минулого року у 30-ти матчах різних турнірів: 20 перемог, по 5 нічиїх та поразок

При Роберто Де Дзербі «Шахтар» став володарем Суперкубка України та завершив перерваний через війну минулий чемпіонат на першому місці. В Чемпіонатах України біля керма «Шахтаря» перебувало вже 12 головних тренерів, в тому числі 6 іноземців. Хто стане новим керманичем донецького клубу наразі не відомо. За деякими даними «Шахтар» може очолити ще один тренер-легіонер, хорват Ігор Йовічевіч, який вже має досвід роботи з двома клубами української Прем’єр-ліги (УПЛ) – «Карпатами» та «Дніпром-1» (всього – 83 гри).

«Динамо» під час зборів у Швейцарії зіграло внічию з місцевим клубом «Янг Бойз» з рахунком 0:0, а згодом перемогло і «Люцерн» - 2:1. На 12 липня запланований матч підопічних Мірча Луческу проти французького «Ліону», а 15 липня – бельгійського «Антверпена». Після чого, 20 липня, «Динамо» стартує у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів і у польському Лодзі прийматиме турецький «Фенербахче».

Львівський «Рух», в рамках підготовки до нового сезону у Польщі, з рахунком 2:1 переміг «Ягеллонію» (Білосток). В команді Леоніда Кучука голи забивали Марко Сапуга та Василь Руніч. Усі гроші, які були виручені від проведення благодійного матчу між «Ягеллонією» та «Рухом», будуть надіслані у благодійний фонд United24, який створений для збору коштів для допомоги Україні.

Півзахисник «Руху» 21-річний Іван Литвиненко на правах оренди перейшов до «Чорноморця», а в минулому сезоні на тих же умовах він виступав у першій лізі за «ВПК-Агро». Також новачками одеського клубу стали Максим Єрмоленко з краматорського «Авангарду» та Ілля Гаджук з «Ворскли». Колишній капітан «Руху» Ярослав Мартинюк визначився з новим клубом і перейшов до «Металіста 1925». Також до харківського клубу перебрався Ігор Курило з «Агробізнесу», який призупинив свої виступи у Першій лізі.

Естонський легіонер «Ворскли» Йонас Таам залишив полтавський клуб і тепер виступатиме за румунську «Стяуа». Новий головний тренер «Кривбасу» Юрій Вернидуб продовжує підсилювати склад криворізького клубу. Черговим новачком став Максим Задерака з «Металіста 1925», в активі якого вже 117 ігор в УПЛ. Раніше до «Кривбасу» перейшов також досвідчений Євген Опанасенко з «Інгульця», який провів в УПЛ 200 матчів. Посилює свій склад і «Верес», який підписав контракти з братами-близнюками Станіславом та Владиславом Шараєм, які свого часу виступали за донецький «Олімпік».

Тим часом ветерани львівських «Карпатах», продовжують свої благодійні матчі по Львівській області на підтримку ЗСУ, провівши зустрічі у Славську, Самборі, Підмонастирі та Суховолі.

Схожі новини