Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українка Кіченок – у півфіналі Вімблдону

У парному розряді Людмила грає з Єленою Остапенко з Латвії

У 1/4 фіналу тенісного Вімблдонського турніру (Велика Британія) у жіночому парному розряді дует Кіченок/Остапенко переміг тайвансько-японську пару Чан Хао-Чін/Сюко Аояма – 4:6, 6:1, 7:5. Суперниці українки й латвійки у півфіналі – чешки Барбора Крейчікова й Катарина Синякова.

Нагадаємо, на попере­дньому турнірі “Велико­го шолому”, паризько­му “Ролан Ґарросі”, Людмила Кіченок і Єлена Остапенко та­кож пробилися до півфіналу, де поступилися майбутнім чемпіонкам.

А ось рідна сестра Людми­ли, Надія Кіченок, у парному розряді Вімблдону-2022 зу­пинилася на стадії 1/8 фіналу. Надія та її партнерка, румун­ка Ралука Олару, у поєдин­ку за вихід до чвертьфіналу програли бельгійсько-китай­ській парі Еліза Мертенс/Чжан Шуай, “сіяній” на турнірі під першим номером – 4:6, 3:6.

Тим часом на Вімблдо­ні стали відомі перші учас­ники півфінальних матчів в одиночних розрядах. У жінок німкеня Татьяна Марія зіграє з туніскою Онс Жабер. Ма­рія у чвертьфіналі перемогла свою співвітчизницю Юлє Ні­маєр (4:6, 6:2, 7:5), а Жабер – чешку Марі Боузкову (3:6, 6:1, 6:1).

Першим півфіналістом Вімблдону в одиночному роз­ряді став титулований серб­ський тенісист Новак Джо­ковіч. Він програв перші два сети 20-річному італійцеві Янніку Сіннеру (5:7, 2:6), але потім здійснив “камбек”, ви­гравши три сети поспіль (6:3, 6:2, 6:2).

Суперником “Джоко” у пів­фіналі буде господар трав з яних кортів Вімблдону бри­танець Кемерон Норрі. У п’ятисетовому матчі-трилері Норрі здолав бельгійця Даві­да Ґоффена (3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5).

Схожі новини