Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З одного львівського клубу – до іншого

Клуби української Прем’єр-ліги (УПЛ) готуються до нового чемпіонату, старт якого запланований на 20 серпня, і постійно змінюють кадровий потенціал своїх гравців

Так першим в літнє міжсезоння новачком «Руху» став півзахисник Олексій Довгий, який у минулому сезоні був капітаном ФК «Львів».

32-річний Олексій Довгий свої виступи в УПЛ розпочав ще у 2011 році в складі «Олександрії». Потім були матчі за «Маріуполь», «Металіст», «Ворсклу», кам’янську «Сталь» та «Львів», за який Довгий виступав впродовж усього 2021 року. Загалом в активі Довгого 160 ігор в УПЛ, де він забив 14 голів. Серед діючих гравців «Руху» більше елітних матчів провели лише Валерій Федорчук – 254 та Юрій Паньків – 241.

Повернувся до рухівців і бразильський легіонер Таллес, який після початку війни на правах оренди виступав у клубі КуПС (Фінляндія). Крім Довгого ФК «Львів» залишили й інші лідери містян. Сергій Політило повернувся до «Чорноморця», а Олексій Зозуля, у якого завершився термін оренди у львівському клубі – до «Колосу».

«Динамо» під час зборів у Швейцарії перемогло місцевий клуб «Сьон» з рахунком 1:0. Нагадаємо, що підопічні Мірча Луческу стартують у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів вже 20 липня, коли в статусі господаря поля у польському Лодзі прийматимуть турецький «Фенербахче».

«Шахтар» розпочне свої виступи у єврокубках 6/7 вересня – в груповому раунді Ліги чемпіонів. Нещодавно розташування «гірників» залишив ще один бразилець Маркос Антоніо, який перейшов до римського «Лаціо». «Дніпро-1» стартує у плей-офф Ліги Європи 18 серпня і дніпряни вже прибули на тренувальний збір до Словенії. З командою тренуються і два відомих новачки – Артем Громов із «Зорі» та Сергій Чоботенко з «Маріуполя». Хто тренує «Дніпро-1» офіційний сайт наразі не повідомляє. Ймовірно, що замість хорвата Ігоря Йовічевіча команду найближчим часом очолить Олександр Кучер, який з «Металістом» перебуває на зборах у Туреччині.

«Ворскла» представлятиме Україну також у Лізі Європи і розпочне свої виступи 21 липня в другому кваліфікаційному раунді. У цей день підопічні Віктора Скрипника у польському Лодзі приймуть шведський АІК. З метою підготовки до нового сезону полтавчани розпочали тренувальний збір у Варшаві. Новачком «Ворскли» став бразильський нападник Марлісон, який гратиме на правах оренди у «Фігейренсе». До речі, минулому чемпіонаті він дебютував в УПЛ в складі «Металіста 1925», де забив 5 голів у 14 матчах.

Тим часом відбулися серйозні кадрові зміни у львівських «Карпатах», які припинили співпрацю з 13-ма гравцями. Команду залишили і декілька футболістів, які з’явилися в розташуванні «зелено-білих» лише на початку цього року і перебували на турецьких зборах. Підопічні Андрія Тлумака після серії благодійних матчів на підтримку ЗСУ зараз перебувають у відпустці до 10 липня. Після чого розпочнуть підготовку до нового сезону, який «Карпати» проведуть у першій лізі.

Схожі новини