Передплата 2024 ВЗ

Команди УПЛ відновлюють тренувальний процес

Клуби української Прем’єр-ліги (УПЛ) поступово повертаються до тренувальних занять з метою належної підготовки до нового Чемпіонату, який планується розпочати 20 серпня

Одним з перших відновив тренування львівський «Рух».

Якщо дата старту 32-го за ліком чемпіонату України відома, то формат проведення змагань наразі не затверджений. Деякі клуби будуть мати свої місця проведення матчів. Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий повідомив, що наразі розглядається два варіанти: Київ та Київська область, а також захід України – Львів та Ужгород. Крім того, теоретично можемо розглядати стадіон у Тернополі. Також є інформація, що «Верес» закінчує ухвалення здачі свого стадіону в експлуатацію. Можливо, на початок сезону, «Верес» здасть стадіон в експлуатацію і проводитиме домашні матчі на своєму стадіоні».

Євген Дикий також розповів, як діятимуть учасники матчів під час повітряної тривоги. «Наразі є проєкт відповідного протоколу, який враховуватиме всі питання безпеки, алгоритм дій учасників матчу, футболістів, тренерів, представників клубів, офіційних осіб у момент надзвичайних ситуацій, у тому числі під час повітряної тривоги. Буде, швидше за все, розміщено схему сховищ, куди вони повинні переміщатися і перебувати в цей час. Також буде враховано тимчасовий проміжок, скільки ми повинні чекати, а також подальші дії. Якщо повітряна тривога затягнулася, то потім з тим матчем – чи переноситься на інший день або рішення щодо нього буде прийнято додатково».

Щодо «Руху», то головний тренер жовто-чорних Леонід Кучук у своєму розпорядженні на першому тренування мав дві групи по 25 футболістів, серед яких було чимало молоді. Зараз будуть в основному втягуючі тренування та плануються спаринги для кожної групи гравців. Перший контрольний матч хочуть зіграти вже у ці вихідні. Також є домовленість із польською «Ягеллонією» з Білостока про контрольну зустріч, яка запланована на 6 липня.

Щодо кадрових змін в складі «Руху», то нещодавно залишили клуб капітан та ветеран команди Ярослав Мартинюк та один з кращих бомбардирів рухівців Данііл Кондраков. Сенегальський захисник «Руху» Папе Діав, який прийшов в команду нинішньої зими, на правах оренди перейшов до французького «Лаваля». Не тренується з командою і захисник Роман Дідик, який отримав пошкодження перебуваючи в юніорській збірній України.

Делегація «Динамо» на чолі з Мірчі Луческу в середу ввечері, виїхавши з Києва, прибула до Румунії. Тут динамівці тренуватимуться кілька днів, після чого вилетять до Швейцарії на збір у рамках підготовки до нового сезону та поєдинків кваліфікації Перші суперники динамівців уже відомі і усі вони – представники Швейцарії. 26 червня підопічні Мірчі Луческу зустрінуться з ФК «Івердон Спорт», а 29 червня – з ФК «Лозанна Спорт». Усі матчі матимуть статус благодійних та пройдуть під гаслом «Play for Peace. Stop the War». Нагадаємо, що «Динамо» стартує у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів 20 липня, коли в статусі господаря поля у польському Лодзі прийматиме турецький «Фенербахче».

Схожі новини