Передплата 2024 ВЗ

Відновлені «Карпати»: у новий сезон - з новими гравцями та старою емблемою

15 липня відбулася пресконференція відновленого львівського футбольного клубу «Карпати» за участю керівництва «зелено-білих»

Нагадаємо, що в жовтні 2020-го року за підтримки капітанів усіх поколінь та ветеранів «Карпат», які 1963-го року брали участь у створенні та становленні футбольного клубу і 1969-го року вибороли Кубок СРСР було створено ТзОВ ФК «Карпати» (Львів). У дебютному для себе сезоні-2020/2021 підопічні колишнього воротаря та капітана «Карпат» Андрія Тлумака заявилися в чемпіонат України серед аматорських команд, де в підсумку посіли в турнірній таблиці однієї з груп 4-ту сходинку, а нещодавно отримали атестат для участі у групі «А» другої ліги України. Перша офіційна гра «Карпат» у другій лізі відбудеться 31 липня на стадіоні «Україна» проти київського «Рубікона».

На початку зустрічі з журналістами генеральний директор «Карпат», один з кращих бомбардирів в історії клубу Степан Юрчишин повідомив, що завдання команди на сезон здобути одну з путівок до першої ліги, а через рік поборотися за путівку і до Прем’єр-ліги. Склад оновлених «Карпат» практично сформований і команда готується до нового чемпіонату.

Головний тренер Андрій Тлумак зазначив, що команду поповнили хороші гравці, які мають досвід виступів у Прем’єр-лізі. Зі складу, який виступав на аматорському рівні в колективі залишились лише воротарі Максим Кучинський та Іван Сілецький, а також польові гравці Ігор Богач, Олександр Дударенко і Володимир Заставний. Новобранцями клубу стали воротарі Назар-Стефан Сасс (КПФ «Карпати»), захисник Валерій Болденков («Пюнік», Вірменія), захисник Олександр Маткобожик, півзахисники Денис Кожанов та Андрій Ткачук (усі — «Минай»), захисники Ілля Повалій та Денис Притиковській, Денис Галенко (усе — «Полісся»), захисники Сергій Сімінін, Владислав Приймак та півзахисник Амбросій Чачуа (усі — «Волинь») та нападник Олександр Єрмаченко («Сперанца», Молдова).

Андрій Тлумак повідомив, що з угрупуванням фанатів «Карпат» підписано угоду, згідно з якою «Карпати» будуть виступати під старою, добре знайомою вболівальника емблемою, яка майже рік зберігалася у фанатів «зелено-білих». Степан Юрчишин принагідно вручив капітану «Карпат» Денису Кожанову зелену футболку зі знайомим усім логотипом.

Перший заступник Голови Львівської Асоціації футболу Ярослав Грисьо привітав усіх з новоствореними «Карпатами» і висловив сподівання, що на відміну від попередніх років виступи львівського клубу принесуть усім радість. Директор комунального закладу Дитячо-юнацька спортивна школа «Карпати» Андрій Шандор повідомив, що співпраця з новими «Карпатами» почалася ще восени минулого року, коли підопічні Андрія Тлумака виступали серед аматорів. А з 1 квітня цього року футбольна школа на Погулянці, яка мала назву СДЮШОР-4 рішенням депутатів ЛМР змінила назву на «Карпати» і разом з виступами клубу налаштована підвищувати результати виступів своїх команд. Завдяки керівництву «Карпат» на верхньому полі стадіону «України», що на вулиці Липова Алея, встановлено полив газону, а згодом тут планують зробити штучні поля для тренувань.

Журналісти також дізналися від директора з маркетингу «Карпат» Андрія Білоуса про бюджет ФК «Карпати» на найближчі роки. Загальний бюджет відновлених «Карпат» на сезон-2021/2022 становить 106 мільйонів гривень, з яких 60 мільйонів підуть на будівництво спортивно-тренувального центру в Бартатові. Загалом на 2021−2024 року запланований бюджет у сумі 578 мільйонів гривень.

На зустрічі були присутні легендарні ветерани «Карпат» Ігор Кульчицький та Габор Вайда.

У п'ятницю, 16-го липня, відновлені «Карпати» зіграють на стадіоні «Україні» товариський матч зі стрийською «Скалою 1911», яка виступає у Прем'єр-лізі Львівщини (початок — о 17.00 год). Під час цього поєдинку вболівальникам буде представлено нову команду «Карпати».

Схожі новини