Передплата 2024 ВЗ

Чи втримає «Ворскла» свіжих «шахтарів»?

А «Львів» перевірить екснаставник «Карпат» Ігор Йовічевіч, який тепер очолює «Дніпро-1»

Центральний матч 7-го туру чемпіонату футбольної УПЛ відбудеться в Олександрії. Ні, «Олександрія» там нікого не прийматиме, бо їде у гості до київського «Динамо» (субота, 24 жовтня, 17.00). В Олександрії зіграють «Ворскла» й «Шахтар» (24 жовтня, 17.00). Річ у тім, що Полтава зараз у «червоній» коронавірусній зоні, тож прийняти «гірників» на своєму рідному стадіоні «Ворскла» не зможе.

Полтавська «Ворскла» розпоча­ла чемпіонат дуже потужно. Навіть у попередньому турі, хоча «Олімпік» створив кілька гольових моментів, підо-пічні Юрія Максимова здобули виїзну пе­ремогу… Утім, із «ґрандами» полтавці у нинішньому чемпіонаті ще не грали. Чи зможуть скласти іспит «Шахтареві»? Ба­гато залежатиме від того, чи зіграють проти «Ворскли» ті вихованці Луїша Каш­тру, які через коронавірусний карантин не літали до Мадрида, де «гірники» у се­реду, 21 жовтня, грали у Лізі чемпіонів з «Реалом». Це вісім футболістів «осно­ви», а відтак, якщо cвіжими вийдуть про­ти полтавців, то «Ворсклі» буде непере­ливки…

«Динамо» цього тижня також грало у Лізі чемпіонів — удома проти туринсько­го «Ювентуса» (20 жовтня). Але, гадаю, підопічним Мірчі Луческу має вистачити сил на «Олександрію». Вихованці Воло­димира Шарана цього сезону не вража­ють, і у таборі олександрійців «корона»… Зрештою, якщо не всі лідери динамівців встигнуть відновитися, Містер застосує ротацію.

Головний аутсайдер чемпіонату, «Львів», прийматиме у 7-му турі «Дні­про-1» (24 жовтня, 19.30). У попере­дньому турі головний тренер дніпровців, хорват Ігор Йовічевіч, здобув свою пер­шу перемогу після того, як очолив клуб. Не маю сумнівів, що другу перемогу на чолі «Дніпра-1» хорватський фахівець хоче здобути саме у Львові, де тренував славні колись «Карпати»… Нелегке ви­пробування чекає й на інший львівський клуб Прем’єр-ліги — «Рух» їде у гості до «Зорі» (неділя, 25 жовтня, 19.30). У 6-му турі луганці на останніх хвилинах мат­чу упустили перемогу над ковалівським «Колосом». Розчарування велике. Тому у поєдинку з «Рухом» вихованці Вікто­ра Скрипника прагнутимуть сатисфак­ції… Утім, протистояння «Руху» й «Дина­мо» показало, що у футбол «чорно-жовті» грати вміють. Можливо, у Запоріжжі «Ру­хові» нарешті усміхнеться Фортуна?

Решта матчів 7-го туру: 24 жовтня — «Десна» — «Олімпік» (14.00), 25 жовтня — «Інгулець» — «Маріуполь» (14.00), «Колос» — «Минай» (17.00).

Схожі новини