Передплата 2024 «Добрий господар»

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Багато матчів принесли задоволення. Попри відсутність у них результату»

У наступному чемпіонаті, обіцяє наставник «Карпат», команда спробує піднятися у турнірній таблиці

Кожен сезон виступів «Карпат» має свої особливості та пам’ятні події... Про «родзинки» минулого футбольного чемпіонату розповів колишній півзахисник і нинішній наставник «зелено-білих» Ігор Йовічевіч (на фото). Для 41-річного хорватського фахівця це був дебютний сезон в українській Прем’єр-лізі у ролі головного тренера львівських “Карпат”.

- Чи задоволені ви грою та результатами виступів команди «Карпати» у сезоні-2014/2015?

- Щоб оцінити виступи нашої команди, потрібно пригадати, що ми мали на початку сезону... Зараз же є певний оптимізм, оскільки прогрес “Карпат” очевидний. Керівництво, тренерський штаб і уболівальники клубу бачать, що є певний малюнок гри, і що на полі присутня дисципліна. Це вселяє впевненість на наступний сезон, у якому треба буде поборотися за вищі місця у турнірній таблиці.

- Які матчі сезону принес­ли вам найбільше задоволення? І які - найбільше розчарування?

- Було багато матчів, якими я був задоволений. Водночас у цих матчах не було потрібного результату. Це, зокрема, домашні матчі з «Металістом», «Ворсклою» та «Волинню». Відповідальність за ті поєдинки, які ми програли, як головний тренер беру на себе. Немає такого тренера, щоб не помилявся. На цих помилках я вчуся... Загалом, кожну помилку аналізує­мо, відпрацьовуємо на тренуваннях.

- КДК ФФУ зняв із “Карпат” у турнірній таблиці дев’ять очок. Психологічно це на команду тиснуло?

- Безумовно. У цій ситуації наша команда показала, що має потужний колективний характер, який буде ключем до майбутніх успіхів «Карпат». Ми боролися за очки, які в нас бюрократичним шляхом відібрали, і завдяки нашій спільній праці залишилися у Прем’єр-лізі. Скидаю капелюха перед командою, яка, граючи під великим тиском, продемонструвала характер.

- «Карпати» в чемпіонаті пропустили небагато. Водночас найкращим бомбардиром команди став захисник Балажіц... Атакувальна ланка «Карпат» потребує підсилення?

- Працюємо на тренуваннях над реалізацією моментів у нападі. Але тренування - це одне, а відповідальний матч - зовсім інше. Особливо завершальний удар, коли проявляється рівень технічної майстерності... Треба ще більше працювати. Загалом, у першій частині чемпіонату ми більше дотримувались захисного варіанта, дія­ли від оборони, на контратаках. У нас був такий футболіст, як Ксьонз, що самотужки міг створити небезпеку біля воріт суперників... Після турецьких зборів ми додали в контролі м’яча, і тоді вже проти нас деякі команди діяли на контратаках.

- У весняній частині чемпіонату в “Карпатах” дебютували чимало молодих футболістів. Це наслідок вашої попередньої тренерської роботи у молодіжній та юніорській командах клубу?

- Ці команди - наше головне джерело поповнення основного складу. Мав щастя працювати з цими футболістами рік-два тому, їхні можливості та потенціал мені добре знайомі. Гадаю, в інших молодих гравців, які ще не можуть показати рівня вищого дивізіону, також буде нагода себе проявити. Просто потрібен час, аби вони підросли й зміцніли.

- Які плани «Карпат» на коротке літнє міжсезоння та в новому чемпіонаті?

- Хочемо займати вищі місця у турнірній таблиці. Докладемо для цього усіх зусиль. Після виходу з відпустки гравці «Карпат» відновили тренувальний процес. Після 23 червня вирушимо на двотижневий закордонний збір, під час якого заплановано шість-сім контрольних матчів із хорошими суперниками.

- Що побажаєте уболівальникам «левів» перед початком нового сезону?

- Ще більше сил для підтримки «Карпат», і щоб на трибунах уболівальників було більше. Бо «Карпати» без них, як сад без квітів.

Схожі новини