Передплата 2024 «Добра кухня»

Право на бій

Шеннон Бріггс продовжує своїми витівками провокувати на бій Володимира Кличка

Останній американський чемпіон у суперважкій вазі Шеннон Бріггс продовжує провокації на адресу абсолютного чемпіона у суперважкій вазі за версіями IBF, WBA, WBO і IBO Володимира Кличка. Ось уже кілька місяців скандальний боксер відчайдушно намагається спровокувати нашого чемпіона на поєдинок. Американець не втрачає найменшої нагоди насолити Володимирові, для цього він навіть завів власну мережу «розвідників».

Останнього разу Бріггс «дістав» Кличка-молодшого на воді. Українець плавав на гребній дошці в одній із водойм Флориди, готуючись до поєдинку з Кубратом Пулєвим, коли його на моторному човні наздогнав американець. Спочатку Бріггс ображав Кличка, вигукуючи: «Куди підеш ти, туди піду й я! Кличко, називай мене чемпіоном!». А потім американець почав кружляти навколо дошки з Кличком, викликаючи сильні хвилі. В результаті Кличко опинився у воді. Така поведінка Бріггса змусила констатувати Володимира: «Ти перетнув межу!». Та американець і не подумав зупинятися. Днями він розмістив у себе на сторінці в Instagram колаж, на якому він нібито відправляє в нокаут українця. А ще Бріггс зізнався: «У мене є розвідники. Коли вони кажуть мені, де він перебуває, я плачу кілька доларів».

Як відомо, Шеннон Бріггс вже кілька місяців добивається бою проти Кличка. У березні він намагався спровокувати чемпіона, з’явившись на його тренуванні і кинувши в нього кросівком. Попутно він заявив, що українець обирає собі для бою тільки слабаків. У квітні Бріггс увірвався на прес-конференцію, присвячену поєдинку Кличка з Алексом Леапаї, зірвав з себе футболку і кинув її в українського спортсмена, вимагаючи надати йому можливість реваншу. Не так давно американець влаштував сцену у ресторані, де обідав українець, почав їсти з його тарілки і ображати його. У відповідь на це Кличко облив хулігана водою, внаслідок чого американець втратив самовладання і охороні довелось його вивести. Як виявилося, під час сутички у ресторані американець порізав руки та ноги об бите скло посуду, яке опинилося на столі та підлозі. Бріггс навіть змушений був побути якийсь час в лікарні. Втім, це його зовсім не зупинило.

Власне, у цій історії про ніякий спортивний інтерес говорити не доводиться. Що таке кулак Кличка, Бріггс знає ще з часів поєдинку проти Віталія. Після поразки від Кличка-старшого 16 жовтня 2010 року Шеннон Бріггс був госпіталізований до реанімаційного відділення університетської клініки міста Гамбурга. В лікарні в Шеннона Бріггса діагностували переломи стінок орбіт обох очей, пошкодження зв’язок і м’язів руки. Майже чотири роки після того бою американець не виходив на ринг взагалі. Аж поки у квітні цього року не відновив свої виступи. Впродовж кількох місяців Бріггс встиг провести аж п’ять переможних боїв, хоча суперники у нього були відверто не найсильнішими.

Серія скандальних витівок американця навіть зацікавила останнього суперника Володимира Кличка Алекса Леапаї. Втім, Бріггс відмовився виходити проти нього в ринг, мовляв, у мене травмована нога після сутички із Володимиром у ресторані. Натомість американець обрав легший шлях і легко у першому раунді розправився із своїм співвітчизником Корі Фелпсом. Зрозуміло, що перемога значно б збільшила шанси Шеннона на поєдинок проти Володимира, а в іншому випадку — ймовірна поразка Бріггса від Леапаї поклала б край усій цій скандальній історії. Але відмова американця від бою з Леапаї красномовно свідчить, що Бріггс не прагне титулів. Два роки тому американець програв у суді гучну справу проти своєї колишньої прес-аташе Калі Бойєр і був змушений виплатити їй компенсацію у розмірі 420 тисяч доларів. Тож цілком можна припустити, що Бріггс просто намагається поповнити свій гаманець за рахунок бою із Кличком.

Натомість Володимир Кличко на прес-конференції у Варшаві спробував пояснити, причини непорозуміння із Бріггсом: «Я відвідував Бріггса у лікарні після його бою з Віталієм, і там він мені здався дуже хорошим чоловіком. Я поважаю його за те, що він зробив у боксі. Але одного разу зовсім випадково наші шляхи перетнулися в залі у Флориді — ми зустрілися, коли він виходив із зали, і я не привітався з ним, тому що просто не впізнав його — раніше у нього на голові було багато волосся. Йому здалося, що я поставився до нього нешанобливо. Я вибачився перед ним». А щодо ймовірності бою Володимир відповів просто: «Я сказав йому, що для бою зі мною він повинен увійти в десятку, він не може отримати такий бій тільки завдяки скандалам».

Схожі новини