Передплата 2024 «Добра кухня»

Збірну України атакували симпатичні студентки

«Футбольні керівники приховали інформацію про приїзд і поселення гравців», – скаржаться фанати

Львів в очікуванні великої спортивної події: у п’ятницю, 6 вересня, у поєдинку на стадіоні “Арена Львів” зійдуться футбольні збірні України та Сан-Марино. Матч викликав ажіотаж, квитки розкупили заздалегідь. Найдешевший коштував 40 гривень, найдорожчий — 700. Головні учасники футбольного свята, гравці, прибули до Львова напередодні. Збірна Сан-Марино прилетіла авіарейсом Відень-Львів у середу, 4 вересня. Для перельоту обрали економ-варіант. Сан-маринців поселили у готелі “Леополіс”. Літак української футбольної збірної приземлився в аеропорту Львова учора, о 12-й. Через кілька хвилин футболісти вирушили автобусом до готелю “Дністер”.

У «Дністрі» футболісти кілька годин відпочивали, пообідали. Особливих вимог до меню у гравців не було. О 19-й годині відбулося тренування на стадіоні “Арена Львів”, яке тривало до 21-ї години. О 21.15 була вечеря. На вечері, за даними “ВЗ”, у меню футболістів збірної України були риба, м’ясо на парі та запечене на грилі, сири різних видів, галицькі солодощі, тістечка. О 22.50 — відбій.

...Автобус з футболістами супроводжувала машина ДПС. Час від часу з готелю “Дністер” виходив адміністратор, давав вказівки охоронцям, обслуговуючому персоналу. Армії футбольних фанатів біля готелю не назбиралося. Прийшли лише двоє хлопців, один з яких потрапив сюди випадково. “Їхав у маршрутці повз, побачив, що автобус везе футболістів. Вибіг з транспорту, щоб поцікавитися, чи це не ті футболісти, які гратимуть на стадіоні “Арена Львів”, — розповідає “ВЗ” 29-річний фанат Богдан. — Армії фанатів не було, бо футбольні керівники приховали інформацію про приїзд та поселення гравців. Все законспіровано! Купив квиток на матч за 70 гривень. Хотів придбати за 40, але вже в перший день розкупили”.

Богдан вважає, що у матчі Україна — Сан-Марино перемога, без сумніву, буде за українцями. “Збірна Сан-Марино нашим гравцям не суперники, — продовжує розмову хлопець. — Там слабші гравці. Хочу, щоб колись до Львова приїхали грати збірна Англії, Польщі. А то у нас грають лише слабенькі футбольні команди”.

До розмови приєднується 23-річний футбольний вболівальник Максим Федотов: “Інформацію про приїзд гравців приховали від фанатів. Мовляв, нікому не потрібен зайвий ажіотаж. Це неправильно! Завжди відвідую матчі збірних, особливо тих, що грають на львівському євростадіоні. Був на матчах під час Євро-2012. Тепер купив квиток за 100 гривень. Думаю, гра завершиться з рахунком 3:0 на користь українців. Сан-Марино — невеличка країна. Там футболісти слабші за наших, бо немає відповідної тренувальної бази. Українська команда має хороший захист — Артем Федецький, Анатолій Тимощук. Також сильний півзахист та напад. Хлопці із Сан-Марино приїхали боротися. Побачимо...”.

І ось за кілька хвилин приїхали гравці, одягнені у жовті спортивні костюми з українськими національними та футбольними символами. По черзі виходили з автобуса. Настрій піднесений, жодної втоми. Фанати, які прийшли під готель, не зустрічали футболістів оплесками, спостерігали за ними здалеку.

“У нас єдине завдання — перемогти! Працюватимемо злагоджено, єдиною командою. Львів налаштований на перемогу”, — сказав захисник Артем Федецький. “Нам немає потреби акліматизуватися у Львові, бо ми в себе вдома. Яка різниця, чи гратимемо у Києві, чи у Львові? Не боїмося суперників! Наше завдання — зіграти добре, забивати голи, тішити вболівальників. Ми націлені на перемогу!” — наголосив півзахисник Руслан Ротань.

Півзахисник збірної України Євген Коноплянка розповів, що почувається бадьоро, готовий до гри. “Перемога за нами!” — оптимістично сказав футболіст, підписуючи автографи для вболівальників. Потім швидко побіг до готелю.

Поки футболісти заселялися, метушилися з валізами, окрема автівка привезла спорядження для гри — костюми, м’ячі. Звертаю увагу на великі металеві валізи. Запитую, що в них. “Це — “косметика” для гравців”, — жартує один з представників техперсоналу збірної України. Йдеться про мазі для розігріву м’язів футболістів.

Гравці збірної, які вже поселилися, перед обідом вирішили трохи прогулятися містом. Біля парку імені Івана Франка футболістів зупинили з десяток дівчат, які просили автографи. Артем Федецький радо їх роздавав. Дівчата не стримували емоцій від захоплення. 19-річна студентка Оксана впевнена, що Федецький заб’є у ворота суперників два голи.

А тим часом...

Львівська міська рада разом з ДАІ Львова утрясають питання доїзду фанів до стадіону, впорядковують трафік на вул. Стрийській-Кільцевій дорозі. З площі Петрушевича курсуватимуть шатл-баси, вартість проїзду — 2 гривні. Як сказав на прес-конференції в. о. начальника управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Олег Вілюра, у майбутньому вартість проїзду на матчі планують збільшити. “Якщо людина має 150 гривень на квиток, то 3-5 гривень на доїзд до місця проведення футболу вона повинна знайти, — вважає чиновник. — Не маємо договору зі стадіоном про те, щоб вартість проїзду включили в ціну квитків”.

Схожі новини