Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ломаченко боксуватиме без шолома.

Український боксер, дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко офіційно підтвердив свою заяву про те, що переходить у професійний бокс.

Нагадаємо, 12 травня, одразу після перемоги над Саматом Башеновим у першому фінальному матчі цьогорічного боксерського турніру Всесвітньої серії боксу, Ломаченко вперше заявив, що переходить у професіонали. Тоді він також поділився своїм бажанням вже найближчим часом вирушити на перемовини з промоутерами до Америки.

Уйого планах — розпочати професійну кар’єру в напівлегкій вазі, щоб виграти чемпіонські титули у максимально великій кількості вагових категорій. І от вчора на своєму офіційному сайті він написав: «Після закінчення цього сезону я припиняю спів—працю із «Українськими отаманами» і переходжу в професійний бокс».

Раніше український боксер зізнавався, що йому неодноразово пропонували битися без шоломів. Менеджери провідних німецьких та американських клубів готові були підписати з ним конт—ракт ще до Олімпіади—2008 в Пекіні. Але тоді такі пропозиції спортсмен розцінював як несерйозні. Хоча на той час український боксер вже був чемпіоном Європи.

Після першого ж олімпійського «золота» Василь вже сам загорівся бажанням спробувати себе на професійному рингу. Ще б пак, адже після Пекіна Міжнародна боксерська асоціація (AIBA) визнала Ломаченка найтехнічнішим боксером олімпійського турніру 2008 року та вручила йому Кубок Вела Баркера. На Батьківщині ж спортсмена нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Спортсменові здавалося, що ось і настав його зоряний час. Але його батько та тренер остудив запал сина і порекомендував залишитися серед любителів. Сьогодні Василь називає батька своїм ідейним натхненником і радіє, що тоді послухався його. Та й є чого. У 2009 році Ломаченко вперше в історії незалежної України став чемпіоном світу серед любителів. 2010—й він пропустив через травму. Та вже наступного року вдруге здобув титул чемпіона світу. Цього разу орден йому вручав вже інший президент та й вже «За заслуги» ІІ ступеня.

Наступною була Олімпіада в Лондоні. І тут Василеві знову не було рівних. А в Україні на нього вже чекав орден «За заслуги» І ступеня. Цього ж року в дебютному для себе сезоні у Всесвітній серії боксу і турнірі, в якому виступають без майок і шоломів взагалі, Василь Ломаченко, виступаючи за команду «Українських отаманів», посів перше місце в індивідуальному рейтингу.

«Я вдячний за те, що мені дали можливість боксувати під прапором України», — каже спорт—смен. А ще Ломаченко і досі залишається слухняним сином: «Якщо мій батько скаже боксувати без шолома, то так воно і буде». Деякі фахівці з боксу кажуть, що й інші українські боксери можуть за прикладом Ломаченка перейти у професіонали, зокрема олімпійський чемпіон Олександр Усик.

Схожі новини