Передплата 2024 ВЗ

З весни Прем’єр-ліга може «всохнути» на чотири команди

Бо в олігархів фінанси співають романси

Сенсаційна, і зовсім не радісна новина надійшла з футбольних кулуарів. Може статися так, що у другому колі вітчизняного чемпіонату через проблеми з коштами ми не побачимо на українських стадіонах одразу чотири команди. Загроза зникнення висить перед київським «Арсеналом», криворізьким «Кривбасом», луцькою «Волинню» і сімферопольською «Таврією».

Відомий футбольний фахівець Валерій Яремченко (свого часу тренував львівські «Карпати») в інтерв’ю виданню «Час футболу» повідомив, що спонсор кількох команд — один із найбільших багатіїв країни Ігор Коломойський (на шаржі) — припинив платити своїм клубам гроші. А це означає, що футболісти не тільки не отримують зарплати, а й не можуть повноцінно провести тренувальні збори, а їхні наставники — придбати нових якісних виконавців. Очевидно, спортивні проблеми у Коломойського виникли через політико-економічні, після того, як на нього почали «наїжджати» конкуренти з оточення президента, і на грані банкрутства опинилася його авіакомпанія «Аеросвіт».

Раніше про фінансову кризу повідомляв власник «Арсенала» Вадим Рабінович. Через величезні заборгованості його команда фактично розпалася, лідери перейшли в інші клуби.

Вкрай критична ситуація з футболом склалася, зокрема, у Сімферополі. Головний тренер «Таврії» Олег Лужний каже, що грошей на рахунках немає, а президент клубу Сергій Куніцин (народний депутат від «УДАРу») тривалий час не виходить на зв’язок. Відтак замість запланованих зборів у Туреччині кримські футболісти місять болото на клубній базі. Один з іноземних гравців заявив, що команду ще й не годують, тому після тренування він квапиться у гастроном. Невже Куніцин усі свої кошти витратив на вибори?

Якщо справді так станеться, що озвучений квартет припинить виступати у Прем’єр-лізі, то нинішнім аутсайдерам — ужгородській «Говерлі» і запорізькому «Металургу» — за «виліт» з «вишки» переживати не доведеться…