Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До сонячної Болгарії – без Шевченка

Над пропозицією очолити збірну України Андрій розмірковує у Лондоні.

У середу, 14 листопада, національна збірна України з футболу проведе свій останній цього року офіційний поєдинок — у Софії товариський проти збірної Болгарії (початок о 18.00). На жаль, “синьо-жовті” вийдуть на цю гру без повноцінного головного тренера. Федерація футболу України тужилася, пихтіла, крутила-вертіла, але так і не спромоглася призначити збірній керманича. Днями посаду наставника збірної запропонували Андрію Шевченку — але він ще думає, і рішення прийме, імовірно, вже після матчу з болгарами.

«Після МАТЧУ в Софії ми з Андрієм переговоримо, і він дасть відповідь, — розповів голова ФФУ Анатолій Коньков. — Не думаю, що він був сильно здивований пропозицією. Олександр Заваров теж залишається одним з кандидатів. Коли буде ясність, зберемо виконком ФФУ і приймемо рішення. Запрошення Шевченка — не моє рішення, а нашої команди, яка намагається мислити нестандартно». Справді, “нестандартність” ідеї щодо запрошення Шевченка тренувати збірну не відзначив хіба що лінивий...

«Шевченко грав у великих тренерів — Лобановського, Анчелотті, Моурінью, — вів далі Коньков. — Не думаю, що проблеми з субординацією будуть заважати, ми всі — одна футбольна сім’я. Чи стане Шевченко нашим Гвардьолою? Може, навіть перевершить іспанця».

Що ж, оптимізм — хороша річ... Наразі ж збірна України вирушила до Софії не лише без Шеви-тренера, а й без своїх лідерів — динамівців Олега Гусєва, Андрія Ярмоленка, а також Євгена Коноплянки з “Дніпра”. Кияни травмовані, а в дніпропетровця піднялася температура. Можливо, відсутність лідерів — це навіть краще, бо матимуть шанс себе проявити в національній команді інші футболісти. Суперники приблизно рівні. Зверхньо до болгарів ставитися не потрібно: у нинішньому відбірному циклі вони зіграли внічию з Італією — віце-чемпіоном Європи. Загалом, після нічиєї у Молдові й домашньої поразки від Чорногорії хіба що Сан-Марино вважатиметься у матчі з Україною відвертим аутсайдером...

Склад збірної України

Воротарі: Андрій П’ятов (“Шахтар”), Рустам Худжамов (“Іллічівець”), Олександр Бандура (“Металург” Д).

Захисники: В’ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький (“Шахтар”), Тарас Михалик, Євген Хачеріді (“Динамо”), Віталій Мандзюк, Артем Федецький (“Дніпро”), Богдан Бутко (“Іллічівець”), Євген Селін (“Ворскла”).

Півзахисники: Денис Гармаш (“Динамо”), Руслан Ротань (“Дніпро”), Сергій Назаренко (“Таврія”), Роман Безус (“Ворскла”), Тарас Степаненко (“Шахтар”), Анатолій Тимо-щук (“Баварія”, Німеччина).

Нападники: Євген Селезньов (“Дніпро”), Антон Шиндер (“Таврія”).

Схожі новини