Передплата 2024 ВЗ

Аутсайдери знову не перемогли

Натомість «Таврія» і «Кривбас» перервали смуги невдач.

Київське «Динамо», розгромивши в гостях запорізький «Металург» з рахунком 5:0, продовжує гонку за лідером чемпіонату Прем’єр-ліги — донецьким «Шахтарем». «Говерла», яка разом із запоріжцями у зоні вильоту, не зуміла в Ужгороді вирвати перемогу в полтавської «Ворскли» — нічия 1:1. «Таврія» нарешті перервала безгольову серію, яка тривала 474 хвилини, і здолала в Сімферополі луганську «Зорю» — 1:0. З таким же рахунком «Кривбас» у Кривому Розі здолав луцьку «Волинь», певною мірою реабілітувавшись за розгромну поразку в попередньому турі

у Львові.

«Металург» Віталія Кварцяного продовжує погіршувати різноманітні рекорди, зазнавши вже 260-ї у лізі поразки. Поза тим, запоріжці зазнали вже 10-ї у лізі поразки від динамівців із великим рахунком. Розгром господарів розпочав наприкінці першого тайму Велозу — дальнім ударом сходу пробив низом повз Руденка. Після перерви перший гол у чемпіонаті нарешті забив Гармаш, після чого Ідейє оформив свій 6-й дубль у лізі, вдало зігравши в межах штрафного майданчика. Гольову ж крапку в матчі поставив Ярмоленко, провівши свій 35-й гол у чемпіонатах. Запоріжці збільшують клубну антирекордну безвиграшну домашню серію до семи матчів, а безгольову серію — до 567 хвилин. «Динамо» ж перервало свою безвиграшну гостьову серію з чотирьох матчів.

В Ужгороді господарі поля швидко «розмочили» ворота «Ворскли», у які не влітали м’ячі впродовж 455 хвилин. Спричинився до цього француз Ле Таллек, скориставшись неузгодженими діями захисників. Але ще до перерви вперше з початку чемпіонату «Ворскла» заробила пенальті — після гри рукою Райчевіча. До «позначки» підійшов Безус і встановив рівновагу, збільшивши антирекордну у лізі пропускну серію закарпатців до 24-х (!) матчів.

«Таврія» востаннє забивала у чемпіонаті ще 29 вересня, а в останніх трьох турах не набрала жодного очка. Перервав ці неприємні серії кримчан досвідчений Назаренко, скориставшись пасом Гаджієва.

Як і кримчани, «Кривбас» теж не перемагав чотири гри поспіль. Підопічні Тарана таки «протаранили» захисні редути «Волині». Сталося це лише у другому таймі, коли обидві команди після вилучень Бартуловича та Сімініна залишились на полі удесятьох. Після передачі Антонова переможний гол провів Самодін. Крім двох червоних, донецький арбітр Жуков показав ще 9 (!) жовтих карток гравцям обох клубів, в тому числі шість — волинянам. Попри поразку, «Волинь» перебуває у верхній частині турнірної таблиці, де різниця між п’ятим та тринадцятим місцем, не враховуючи недільних матчів, становила лише два (!) очка.

У неділю відбулися інші матчі 15-го туру: «Іллічівець» — «Дніпро» — 0:0, «Металург» Д — «Шахтар», «Арсенал» — «Чорноморець» та «Металіст» — «Карпати».

Схожі новини