Передплата 2024 «Добрий господар»

«Динамо» зробило подарунок Блохіну, здолавши «Таврію»

Лідер Прем’єр-ліги «Шахтар», здобувши прогнозовану перемогу над аутсайдером чемпіонату — запорізьким «Металургом» — 2:0, поліпшує рекорди ліги.

«Дніпро» у напруженому поєдинку проти принципового суперника «Металіста»здобуло заслужену перемогу з рахунком 2:0 і випереджає харків’ян вже на 6 очок. «Динамо» нарешті перервало свою безвиграшну серію з трьох матчів, здолавши у Києві «Таврію» з популярним у суботу рахунком 2:0.

У Дніпропетровську про напругу центрального поєдинку туру свідчать 14 жовтих та одна червона картка, якими втихомирював гравців кримський арбітр Жабченко. Основні події розгорнулися у другому таймі. За гру Фініньо рукою арбітр призначив пенальті, але Селезньов влучив у штангу воріт Горяїнова. Для Селезньова це вже другий у лізі промах з позначки. Проте через дві хвилини капітан «Дніпра» Ротань зі штрафного провів красень-гол — пробив у дальній верхній кут воріт «Металіста». Вболівальники «Дніпра», окрилені таким розвитком подій, на радощах запалили фаєри. Через густу димову завісу арбітру довелось майже на десять хвилин припинити гру. А коли вона відновилася, м’яч вдруге побував у воротах гостей. Коноплянка здійснив рейд лівим краєм і віддав пас на Джуліано, який ударом з ходу примусив помилитись досвідченого Горяїнова.

Харків’яни створили кілька гольових моментів, але надійно зіграв у рамці воріт Лаштувка. А в компенсовані хвилини не впорався з емоціями Вільягра, який грубо зіграв проти Зозулі і був вилучений з поля. Після гри наставник «Металіста» Мирон Маркевич зазначив: «Дніпро» більше хотіло виграти, і воно виграло. Це відчувалося на кожній ділянці поля. Наші перший тайм повністю провалили, а почали грати вже наприкінці другого».

«Дніпро» збільшив переможну домашню серію до дев’яти ігор. Хуанде Рамос і його підопічні з четвертої спроби вперше здолали «Металіст» Мирона Маркевича, продовжуючи боротьбу за друге «лігочемпіонівське» місце.

Дніпряни продовжують відчувати подих у спину «Динамо», тренерський штаб якого на матч проти «Таврії» дещо змінив стартовий склад. Місце у воротах зайняв Коваль, а в напад повернулися Мілевський та Рубен. Гол у «роздягальню» команди Олега Лужного провів саме Рубен, скориставшись відскоком м’яча від воротаря Кахрімана. Закріпив же перемогу киян Михалик, влучно пробивши головою після кутового удару. Ця перемога стала подарунком для присутнього на грі головного тренера «Динамо» Олега Блохіна, якому сьогодні виповнюється 60-ть.

Наставник «Шахтаря» Мірча Луческу на матч проти запоріжців теж зробив суттєву ротацію свого складу. У воротах гірників дебютував Каніболоцький, який раніше виступав за «Дніпро» та «Кривбас». З перших хвилин незвично було бачити на полі Девіча та Дентіньо. Відкрив же рахунок Дуглас, реалізувавши пенальті, яке Срна заробив у боротьбі зі Слімом. На початку другого тайму Луческу одночасно зробив потрійну заміну, що нечасто побачиш в нашому чемпіонаті, — випустив на поле бразильців Тейшейру, Вілліана та Луіса Адріано. І саме останній «ножицями» красиво пробив повз воротаря Руденка — 2:0.

«Шахтар» поновлює рекордні у лізі серії: гольову — до 33-х ігор (96 м’ячів) та переможну — до 23-х ігор. Водночас безгольова серія запорізького «Металурга» зросла до 477 хвилин…

Учора відбулися інші матчі 14 туру: «Зоря» — «Іллічівець» (2:2), «Ворскла» — «Арсенал», «Волинь» — «Говерла», «Чорноморець» — «Металург» Д та «Карпати» — «Кривбас».на фото — ?У поєдинку «Дніпро» — «Металіст» зійшлися дві «вісімки»: металіст Едмар та дніпропетровець Джуліано, який закріпив перемогу господарів поля.

Схожі новини