Передплата 2024 «Добрий господар»

Ювілейний матч «Динамо» й «Карпат» – на «Олімпійському»

У п’ятницю, 14 вересня, поновлюються матчі у футбольній Прем’єр-лізі. Львівські «Карпати» у Києві зіграють свій перший матч на реконструйованому НСК «Олімпійський». Суперником «зелено-білих» буде столичне «Динамо» (початок – о 19.00, трансляція — «2+2»).

Прем’єрний в історії зустрічей матч суперників відбувся понад 40 років тому — 1971 року у Львові «Карпати» здобули перемогу з рахунком 3:1. А п’ятничний поєдинок стане ювілейним, уже 60-м. «Карпати» в Києві в рамках національних чемпіонатів перемагали «Динамо» лише один раз, чотири рази грали з киянами внічию та 13 разів програвали. Утім, саме «Карпати» у сезоні 1997/1998 стали першою у чемпіонаті України командою, яка двічі перемогла «Динамо». І саме «зелено-білі» 2000 року першими в чемпіонаті завдали «Динамо» поразки з різницею у два м’ячі.

У серпні минулого року «Динамо» перемогло «Карпати» у Києві з рахунком 2:0 — після ударів Шевченка та Вукоєвича. Загалом переможна серія динамівців у матчах із карпатівцями триває чотири матчі — з квітня 2010 року.

Наставник «Карпат» Ніколай Костов не зможе розраховувати на кількох травмованих гравців, не вийде на поле і дискваліфікований нападник «Карпат» Касьян. Серед діючих гравців обох команд у попередніх матчах між ними голи забивали карпатівці — Ощипко, Зеньов та Кополовець і динамівці Гусєв, Вукоєвич, Мілевський, Нінкович, Алмейда та Ідеє.

А тим часом...

У Львові поблизу стадіону «Україна» відбулося урочисте відкриття комплексу тренувальних полів ФК «Карпати». На цю подію зібрались керівники клубу, ветерани, основна і молодіжна команди, а також учні СДЮШОР «Карпати» та клубної Академії футболу. Символічну стрічку перерізали гендиректор «Карпат» Ігор Дедишин, директору СДЮШОР «Карпати» Ігор Савицький, тренер Василь Леськів, ветеран команди Ігор Кульчицький і заступник виконавчого директора ФФУ Іван Шепеленко.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень