Передплата 2024 ВЗ

Герасим'юк: "Телеканали мають відмовитися від проектів з Охлобистіним"

  • 02.12.2014, 15:05
  • 485

Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк вважає, що українські телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі російського актора Івана Охлобистіна.

Таку думку вона висловила у коментарі "Телекритиці". Нагадаємо, російський актор днями нелегально приїхав на територію України, виступив у Донецьку та зустрічався із ватажками терористів. До того актор не раз робив українофобські заяви та палко підтримував самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

"Я думаю, що це логічно — щоб канали самі відмовилися від проектів з Охлобистіним, не чекаючи якихось заборон. Канали не мають жити окремо від свого суспільства", — заявила Ольга Герасим'юк, коментуючи можливість заборони серіалу "Інтерни" за участі Івана Охлобистіна, який нині транслюють телеканали "Україна" і НЛО TV, що входять до складу медіахолдингу "Медіа Група Україна".

Також Ольга Герасим'юк нагадала, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не має повноважень, щоб впливати на контент телеканалів. "Я вважаю, що це питання саморегуляції телеканалів — вони давно самі собі мали дати звіт, що робити з російським пропагандистським продуктом", — зауважила пані Герасим'юк.

Вона вважає, що український телебізнес провів цей рік неконструктивно: "Проблема наших телеканалів у тому, що за цей рік вони замість того, щоб провести внутрішню дискусію та почати розвивати власне виробництво, займалися тим, що відбивалися від критичних зауважень. Ми пропонували їм різні варіанти синергії з кінобізнесом, пропонували, як оптимізувати бюджети. Замість цього деякі продакшни продовжують знімати дешевизну для російського ринку. Я бачу неконструктив з боку телебізнесу", — каже Герасим'юк.

Схожі новини