Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна, Польща та Литва розширять військову співпрацю

  • 24.04.2014, 21:11
  • 481

Міністри оборони України та Польщі Михайло Коваль та Томаш Семоняк обговорили створення українсько-польсько-литовської миротворчої бригади.

Польський міністр відвідав Львів, де поговорив із Ковалем про створення бригади, куди б мали увійти військовослужбовці Литви, Польщі та України.

Певна співпраця вже налагоджена, адже батальйон миротворців трьох країн тривалий час задіяний у виконанні миротворчої місії в Косово, відмічає DW. Тепер сторони хочуть кількісно і якісно розширити формування.

"Миротворча бригада виконуватиме місію у гарячих точках країн, де треба забезпечити спокій, — заявив у Львові в.о. міністра оборони України Михайло Коваль. — Наші колеги пішли набагато вперед. Нині ми плануємо співпрацю на три наступні роки".

Йдеться про формування миротворчої бригади до трьох тисяч осіб. Батальйон у Косово зараз нараховує кілька сотень миротворців, уточнив у розмові з DW керівник західного регіонального медіа-центру Міноборони України Олександр Поронюк.

Видання також відмічає, щоКоваль практично анонсував реформування армії: "Ми аналізуємо всі помилки й перемоги, зробимо висновки. Ми практично переформатуємо армію, щоб вона стала більш сучасною і справді мобільною".

Джерело: 5 канал

Схожі новини