Передплата 2025 ВЗ

Розвідка Південної Кореї зʼясувала, де тренуються військові КНДР у росії

  • 19.10.2024, 18:45
  • 176

Південна Корея підтвердила, що КНДР почала перекидати свої війська до росії, щоб залучити їх до війни проти України. Нині солдати перебувають на Близькому Сході

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це повідомила Національна розвідувальна служба Південної Кореї.

Ще на початку серпня розвідники помітили, що Кім Чон Сік — перший заступник глави Міністерства військової промисловості, яке є ядром ракетних розробок Північної Кореї, — відвідував пусковий майданчик для ракет KN-23 поблизу лінії фронту разом з десятками північнокорейських військових.

Згодом, уважно стежачи за пересуваннями північнокорейських військових, розвідка виявила, що КНДР перевозила своїх спецпризначенців до росії з 8 по 13 жовтня.

За даними служби, чотири десантні кораблі та три фрегати Тихоокеанського флоту рф перевезли близько 1500 північнокорейських спецпризначенців з районів поблизу північнокорейських міст Чонджин, Хамхин і Мусудан до російського Владивостока. Незабаром планують провести друге таке перевезення.

Розвідка зазначила, що це перший випадок, коли російський військово-морський флот увійшов у води Північної Кореї з 1990 року. Крім того, між Владивостоком і Пхеньяном часто курсують великі транспортні літаки, зокрема Ан-124 «Руслан».

Зараз північнокорейські солдати дислокуються в російських військових частинах на Далекому Сході — у Владивостоці, Уссурійську, Хабаровську та Благовєщенську. Очікується, що їх відправлять на лінію фронту, щойно завершать навчання.

Як стверджує розвідка, солдатам із КНДР надали російську військову форму та зброю російського виробництва, а також видали підроблені посвідчення мешканців Якутії та Бурятії, адже вони мають подібну зовнішність. Так, вони намагаються приховати факт відправлення на поле бою.

Окрім того, служба підрахувала, що Північна Корея відправила росії понад 13 000 контейнерів зі зброєю, зокрема з артилерійськими снарядами та ракетами.

Розвідка наголосила, що підозри щодо російсько-північнокорейського прямого військового співробітництва офіційно підтверджені. Південна Корея й надалі відстежуватиме перебіг такої співпраці.