Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

До виборів у США росія готова зазнавати втрат на війні, — джерело

  • 14.10.2024, 14:30
  • 348

володимир путін сподівається на «відносно легку перемогу у війні», якщо Дональд Трамп переможе на виборах у США. Наразі ж рф готова зазнавати чи не найбільших втрат людей за час війни

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Як пише джерело, українські війська тримаються у важливих стратегічних точках на сході, але росія захопила місто Вугледар та просунулася до логістичного центру Покровська, а також в інших містах.

«Президент Байден та інші західні лідери неодноразово заявляли, що хочуть перемоги України, але надають недостатню підтримку, щоб зупинити рф та змінити ситуацію, кажуть українські чиновники та військові. Ще більше тривоги для України спричиняє те, що колишній президент Трамп заявив, що у випадку перемоги на президентських виборах у листопаді він прагнутиме швидкої мирної угоди з путіним, який ясно дав зрозуміти, що хоче капітуляції України», — пише видання.

Відомо, що рф планує збільшити військові витрати наступного року на чверть, сигналізуючи про своє бажання подолати Україну. На думку американських аналітиків, у вересні російські війська пережили найсмертоносніший місяць війни. За даними західної розвідки, втрати становлять 1,2 тис. загиблих і поранених на день. Військовий прогрес досягається здебільшого за участі наземних штурмів піхотних підрозділів, наповнених засудженими, яких звільнили умовно достроково.

«Україна продовжує завдавати рф втрат, які були б неприпустимими в будь-якій країні, яка не є абсолютною автократією», — зазначив підполковник армії США у відставці Джон Нагл.

Колишній військовий додав, що враховуючи обіцянку Трампа вирішити конфлікт, «надія путіна на відносно легку перемогу залежить від перемоги Трампа». До того часу, за його словами, «рф готова продовжувати зазнавати втрат, які не мають жодного оперативного чи стратегічного сенсу».